Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έκλεισε το deal του CVC με την MIG για την Vivartia – Προσφέρει 175 εκατ ευρώ μαζί με αύξηση 30 με 35 εκατ στην εστίαση - Διαψεύδει η MIG

Έκλεισε το deal του CVC με την MIG για την Vivartia – Προσφέρει 175 εκατ ευρώ μαζί με αύξηση 30 με 35 εκατ στην εστίαση - Διαψεύδει η MIG
Στα 175 εκατ ευρώ έχει καθοριστεί το τελικό τίμημα που θα καταβάλλει το αμερικανικό fund CVC για την Vivartia την θυγατρική της Marfin Investment Group.
Μετά από καθυστερήσεις και ανησυχίες για την πορεία των διαπραγματεύσεων ενόψει του δεύτερου κύματος lockdown τελικώς το αμερικανικό fund CVC έκλεισε την συμφωνία με την MIG για την Vivartia η οποία θα περιέλθει 100% στον νέο στρατηγικό επενδυτή. 
H τιμή της μετοχής της MIG ανέρχεται στα 0,02740 ευρώ επίπεδα στα οποία έχει σταθεροποιηθεί εσχάτως.
H συμφωνία είχε οριστικοποιηθεί από τις 30 Οκτωβρίου αλλά στις 2 και 3 Νοεμβρίου έκλεισαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες και επήλθε συμφωνία μεταξύ του αμερικανικού fund CVC και της εταιρίας συμμετοχών Marfin Investment Group.
Η διοίκηση της MIG μπορεί να διαψεύδει αλλά το bankingnews επιμένει για τις πληροφορίες.

Διαψεύδει η MIG

Σε διάψευση των πληροφοριών του bankingnews.gr περί συμφωνίας της MIG με το αμερικανικό fund CVC για την Vivartia η οποία θα περιέλθει 100% στον νέο στρατηγικό επενδυτή.
Ειδικότερα, σε απάντηση επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.bankingnews.gr, η «MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» («MIG») διαψεύδει την ύπαρξη οποιασδήποτε συμφωνίας με τα επενδυτικά κεφάλαια της «CVC CAPITAL PARTNERS» για την αγορά του συνόλου της συμμετοχής της στην «VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.».
Η MIG θα προβεί πάραυτα σε δημοσιοποίηση πληροφοριών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αναφέρει η ανακοίνωση.

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες του www.bankingnews.gr

Στα 175 εκατ ευρώ έχει καθοριστεί το τελικό τίμημα που θα καταβάλλει το αμερικανικό fund CVC για την Vivartia την θυγατρική της Marfin Investment Group.
Ωστόσο στο τίμημα αυτό θα πρέπει να συμπεριληφθεί και αύξηση κεφαλαίου περίπου 30-35 εκατ στον κλάδο της εστίασης, οπότε συνολικά προσφέρονται 175 εκατ σε μετρητά και 30-35 εκατ σε αύξηση κεφαλαίου δηλαδή συνολική επένδυση από το αμερικανικό fund περίπου 205-210 εκατ ευρώ.
Ωστόσο το enterprise value δηλαδή η επιχειρηματική αξία της Vivartia μαζί με τον μακροπρόθεσμο και βραχυπρόθεσμο δανεισμό που ανέρχεται στα 423 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται στα 625 εκατ ευρώ που αυτός είναι ο βασικός δείκτης αποτίμησης της εταιρίας.
Το bankingnews έχει αναφέρει πολλές πτυχές από το deal του CVC με την MIG για την Vivartia.
-Το CVC θα προσφέρει σε μετρητά 175 εκατ και θα υλοποιήσει και 30-35 εκατ αύξηση κεφαλαίου στην εστίαση.
-Ο Μπάρμπα Στάθης ισχυροποιείται και μάλιστα θα καταστεί ισχυρή εξαγωγική εταιρία σε πλήθος προϊόντων τυποποιημένων και σαλατών.
Οι σκέψεις που είχαν υπάρξει να πουληθεί αυτόνομα ο Μπάρμπα Στάθης προφανώς εγκαταλείφθηκαν.
-Το CVC θα διαπραγματευτεί τα 423 εκατ δάνεια της Vivartia με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρξει μια συμφωνία αναδιάρθρωσης καθώς και ενός μικρού haircut το οποίο τελικώς θα κινηθεί μεταξύ 20% με 25%.
-Το CVC έχει διαπραγματευτεί με την Εθνική που έχει χορηγήσει δάνεια 110 εκατ στην Vivartia και την Eurobank 80 εκατ στην Vivartia σύνολο 190 εκατ ώστε να μην πωληθούν – διαδικασία που έχουν ξεκινήσει Εθνική και Eurobank –
Τα δάνεια της Vivartia λόγω της παρουσίας του CVC θα καταστούν πλήρως ενήμερα, οπότε μεταβάλλεται άρδην ο πιστωτικός κίνδυνος για τις τράπεζες, θα ενταχθούν στην κατηγορία των ενήμερων δανείων εξέλιξη σημαντική για τον ισολογισμό των τραπεζών.
-Η Πειραιώς ως βασικός πιστωτής της MIG με δάνεια στην μητρική 551 εκατ, στον όμιλο 1,44 δισεκ. αλλά και ειδικά στην Vivartia που έχει συνολική διανειακή έκθεση 423 εκατ μειώνει το δανειακό του ρίσκο.
Για την Πειραιώς και συνολικά το τραπεζικό σύστημα η παρουσία του CVC θα εκμηδενίσει τους πιστωτικούς κινδύνους, μειώνεται λοιπόν το ρίσκο της MIG στο τραπεζικό σύστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης