Τελευταία Νέα
Διεθνή

LA Times: Δημοσκόπηση της USC Dornsife δείχνει Biden νικητή με 54%, έναντι 43% του Trump

LA Times: Δημοσκόπηση της USC Dornsife δείχνει Biden νικητή με 54%, έναντι 43% του Trump
Ο Πρόεδρος Trump οδεύει στην τελική ευθεία των εκλογών έχοντας χάσει έδαφος μεταξύ εκείνων των ομάδων και πολιτειών που του έδωσαν την νίκη πριν από τέσσερα χρόνια
Ο Joe Biden οδηγεί την κούρσα της προεδρικής εκλογής και σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της USC Dornsife που δημοσιεύουν οι Los Angeles Times φέρεται επικρατέστερος για επόμενος πρόεδρος σε ποσοστό 54%, έναντι 43% του νυν προέδρου Donald Trump, ένα ποσοστό που έχει μείνει αμετάβλητο από το καλοκαίρι.
Ο Πρόεδρος Trump οδεύει στην τελική ευθεία των εκλογών έχοντας χάσει έδαφος μεταξύ εκείνων των ομάδων και πολιτειών που του έδωσαν την νίκη πριν από τέσσερα χρόνια.
Η υποστήριξη του Biden υποχώρησε λίγο από το υψηλό που έφτασε μετά τo πρώτο debate μεταξύ των δύο υποψηφίων στα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά επανήλθε στην πορεία, όπως δείχνουν οι περισσότερες εκ των δημοσκοπήσεων.

NBC - Wall St. Journal: Από τον Ιανουάριο, σταθερό το προβάδισμα

Η τελευταία δημοσκόπηση των NBC - Wall St. Journal, για παράδειγμα, δείχνει τον Biden να οδηγεί την κούρσα της εκλογής με 52% έναντι 42% του Trump, αποτέλεσμα σχεδόν όμοιο με αυτό που βρήκε η έρευνα τον Ιανουάριο.
«Παρά το γεγονός ότι πολλά έχουν συμβεί τους τελευταίους 10 μήνες του τρέχοντος έτους - η παρ'ολίγον παραπομπή του Trump, η δολοφονία του George Floyd, Black Lives Matter, πυρκαγιές και πλημμύρες, θάνατος του RBG, και όμως η προεδρική κούρσα δεν έχει αλλάξει», δήλωσε ο βετεράνος Peter Hart, ο οποίος επιβλέπει τις δημοσκοπήσεις για τους Δημοκρατικούς.
«Οι ψηφοφόροι γνωρίζουν τι διακυβεύεται, τους νοιάζουν και ήταν πολύ συνεπείς και σταθεροί στην ψηφοφορία τους από τον Ιανουάριο.»

Oι εικόνες των υποψηφίων - Ένα βασικό μέτρο παρέμεινε επίσης εξαιρετικά σταθερό -

Ακριβώς πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους, το 51%, έχουν θετική άποψη για τον Biden, σε σύγκριση με το 47% που τον βλέπουν δυσμενώς, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.
Η εικόνα του Trump έχει βυθιστεί: το 59% τον βλέπει δυσμενώς, συμπεριλαμβανομένου του 48% που έχουν εξαιρετικά αρνητική άποψη, σε σύγκριση με το 39% που τον βλέπουν θετικά.
Η σχετική δημοτικότητα του Biden έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με το 2016, όταν οι πλειοψηφίες είχαν δυσμενή εικόνα τόσο για τον υποψήφιο Trump όσο και για την Hillary Clinton.

Η κρυμένη δεξαμενή ψηφοφόρων του Trump

Μια πειραματική ερώτηση ζητά από τους ψηφοφόρους να απαντήσουν πώς πιστεύουν ότι θα ψηφίσουν οι φίλοι, οι γείτονες και άλλα μέλη των κοινωνικών τους κύκλων.
Αυτή η ερώτηση αποδίδει μικρότερο προβάδισμα Biden, 51% έως 46%.
Η διαφορά μεταξύ των αποτελεσμάτων θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει μια δεξαμενή κρυφής υποστήριξης του Trump, η οποία δεν καθρεφτίζεται σε καμία τακτική ερώτηση.
Το αποτέλεσμα θα μπορούσε επίσης να αντικατοπτρίζει τους ψηφοφόρους που υπερεκτιμούν πόσοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι υποστηρίζουν τον Trump, όπως ίσως στο αποτέλεσμα της απροσδόκητης νίκης του το 2016.
Ο Trump είχε την ευκαιρία να αλλάξει τα δεδομένα την άνοιξη, όταν χτύπησε ο κορωνοϊός, δήλωσε ο Bob Shrum, ο Δημοκρατικός στρατηγικός αναλυτής που διευθύνει το Κέντρο Πολιτικού Μέλλοντος της USC, ο οποίος πιστεύει πως, «Εάν ο Trumpείχε χειριστεί την πανδημία με τρόπο καθησυχαστικό για το κοινό, θα μπορούσε να απολάμβανε ένα ράλι όπως αυτό που έλαβαν οι ηγέτες πολλών άλλων κυβερνήσεων.
Αντ 'αυτού, "ο τρόπος που το χειρίστηκε τον έφερε πίσω εντελώς, ανασύροντας όλα τα προβλήματα που είχε κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Οικονομία και κορωνοϊός - τα δύο μεγάλα ζητήματα

Η οικονομία και ο κορωνοϊός ήταν σταθερά τα δύο θέματα που αναφέρουν οι ψηφοφόροι ως πιο σημαντικά για αυτούς.
Το μερίδιο των ψηφοφόρων που αναφέρουν την πανδημία ως το κορυφαίο ζήτημά τους έχει αυξηθεί από 13% τον Αύγουστο σε 18%.
"Και οι δύο εκστρατείες εστιάζουν τις τελευταίες εβδομάδες σε αυτά τα δύο ζητήματα, περιορίζοντας τη συζήτηση για άλλα θέματα, για τα οποία έχουν μειωθεί ως ανησυχίες των ψηφοφόρων, δήλωσε ο Jill Darling, διευθυντής της έρευνας USC.
Ο Trump, για παράδειγμα, προσπάθησε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου να εστιάσει τους ψηφοφόρους στο νόμο και την τάξη, αλλά ποτέ δεν τους κέρδισε.
Τον Αύγουστο, η δημοσκόπηση της USC έδειξε ότι το 10% των ψηφοφόρων θωρούν την επιβολή του νόμου και την ποινική δικαιοσύνη ως το κορυφαίο ζήτημά τους.
Σε αυτήν την τελική δημοσκόπηση, το ποσοστό αυτό είχε μειωθεί στο 7%.
Μεταξύ των Ρεπουμπλικανών, το μερίδιο μειώθηκε κατά 7 μονάδες.

Ο Διορισμός Barrett στο Ανώτατο Δικαστήριο - η προσδοκία που ματαιώθηκε

Eίναι ένα ζήτημα που οι Ρεπουμπλικάνοι ήλπιζαν ότι θα μπορούσε να τους βοηθήσει, αλλά βρήκε απήχηση μόλις στο 3% των ψηφοφόρων.
Μόνο το 2% ανέφερε τη μετανάστευση, ένα ζήτημα που κυριάρχησε στην εκστρατεία του 2016, αλλά το οποίο ο Trump έχει υποτιμήσει στην προσπάθειά του για επανεκλογή, αφού απέτυχε να τον βοηθήσει κατά τη διάρκεια των μεσοπρόθεσμων εκλογών του 2018.
Μεταξύ των Δημοκρατικών, εν τω μεταξύ, η φυλετική ενότητα έχει μειωθεί κατά 9 βαθμούς από το καλοκαίρι, με το COVID να αυξάνεται ίσο ποσοστό.
Ο Trump έχει διατηρήσει το προβάδισμα 53% έναντι 47% στο οποίο οι υποψήφιοι ψηφοφόροι πιστεύουν ότι θα λάβουν τις καλύτερες αποφάσεις για την οικονομία.
Όμως, η περιφρόνηση των ψηφοφόρων για τον χειρισμό του κορωνοϊού έχει ξεπεράσει αυτό.
Ο Biden οδηγεί σε αυτό το ζήτημα, 59% έναντι 41%, μια μικρή άνοδος από τις 14 μονάδες που είχε τον Αύγουστο.
Η βασική δομή αυτών των εκλογών διαμορφώθηκε ακόμη και πριν οι Δημοκρατικοί ξεκινήσουν τις προκριματικές τους εκλογές.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης