ΗΠΑ - Εκλογές 2020: Αν οι Ευρωπαίοι ψήφιζαν, θα επέλεγαν με συντριπτική πλειοψηφία πάνω από 70% τον Biden

ΗΠΑ - Εκλογές 2020: Αν οι Ευρωπαίοι ψήφιζαν, θα επέλεγαν με συντριπτική πλειοψηφία πάνω από 70% τον Biden
Αν οι Ευρωπαίοι μπορούσαν να ψηφίσουν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ο J. Biden θα κέρδιζε με συντριπτική πλειοψηφία τον D. Trump σε αρκετές χώρες,
Αν οι Ευρωπαίοι μπορούσαν να ψηφίσουν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ο J. Biden θα κέρδιζε με συντριπτική πλειοψηφία τον D. Trump σε αρκετές χώρες, αποκαλύπτει σημερινή 30/10 δημοσκόπηση, που δείχνει πόσο αντιπαθής είναι ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους στη Γηραιά Ήπειρο.
Οι κάτοικοι πέντε χωρών, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας συμμετείχαν σε αυτή τη δημοσκόπηση της BVA για τον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.
Στη Γερμανία ο Biden θα εξασφάλισε την καλύτερη διαφορά με το 66% να ψηφίζει υπέρ του Δημοκρατικού υποψηφίου έναντι μόνο 8% του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Trump και το 27% να δηλώνει ότι θα απόσχει ή ότι δεν έχει αποφασίσει.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτυγχάνει την καλύτερη επίδοση στην Ιταλία, αλλά ακόμη και εκεί συγκεντρώνει μόνο το 15% έναντι 42% του Δημοκρατικού αντιπάλου του.
Η αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη διεθνή συμφωνία για το κλίμα είναι ένα από μέτρα του απερχόμενου προέδρου που έχουν τη χαμηλότερη αποδοχή σε αυτές τις πέντε ευρωπαϊκές χώρες, όπως και η κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
Οι προεδρικές εκλογές προκαλούν ωστόσο μεγάλο ενδιαφέρον στην Ευρώπη.
Το 85% των Γερμανών, το 73% των Γάλλων και περισσότεροι από δύο στους τρεις Ιταλούς (68%) δηλώνουν ότι τους ενδιαφέρουν.
Στη Γαλλία περισσότεροι από 4 στους 5 πολίτες έχουν αρνητική άποψη για τον πρόεδρο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες στην ακροδεξιά, όμως με μόνο το 25% των ψηφοφόρων που πρόσκεινται στον Εθνικό Συναγερμό.
Ενώ, μεταξύ των ψηφοφόρων που πρόσκεινται στη Δημοκρατία Εμπρός (LREM), το κυβερνών κόμμα στη Γαλλία, το 97% έχει αρνητική γνώμη για τον Trump.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά τον Οκτώβριο του 2020 σε δέκα χώρες με 11.737 συμμετέχοντες.
Η δημοσκόπηση δίνει τα αποτελέσματα της Γαλλίας και τα αντιπαραβάλλει με αυτά σε άλλες χώρες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS