Μηταράκης για την έκτακτη σύγκληση του ΔΣ της Frontex: Καλωσορίζουμε την απόφαση για να λάμψει η αλήθεια

Μηταράκης για την έκτακτη σύγκληση του ΔΣ της Frontex: Καλωσορίζουμε την απόφαση για να λάμψει η αλήθεια
Να λάμψει η αλήθεια σχετικά με τους ισχυρισμούς για pushbacks ζητά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης
Να «λάμψει η αλήθεια σχετικά με τους ισχυρισμούς για pushbacks» ζητά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι «η Ελλάδα δεν συμμετέχει σε υποτιθέμενες επαναπροωθήσεις».
Συγκεκριμένα, σε μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα, ο κ. Μηταράκης επισημαίνει ότι «είμαστε ξεκάθαροι, και πάντα ήμασταν, ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει σε υποτιθέμενες επαναπροωθήσεις», συμπληρώνοντας ότι «φυλάσσουμε τα σύνορά μας με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και συνεχίζουμε να διασώζουμε εκατοντάδες μετανάστες κάθε μήνα στα νερά της Μεσογείου.
Μετανάστες που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από αδίστακτους λαθροδιακινητές».
Νωρίτερα σε μήνυμά της στα κοινωνικά δίκτυα η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ylva Johansson, ανακοίνωνε ότι σε συνεργασία με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ursula Von der Leyen, οι υπηρεσίες της ζήτησαν από τη Frontex τη σύγκληση έκτακτου διοικητικού συμβουλίου στις 10 Νοεμβρίου «για να συζητηθούν οι ισχυρισμοί για παράνομες επαναπροωθήσεις στην Ελλάδα και η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων».
Ο υπουργός Μετανάστευσης στη δήλωσή του καλωσορίζει την απόφαση της κ. Johansson να ζητήσει τη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου της Frontex «για να εξετάσει τους ισχυρισμούς για υποτιθέμενες επαναπροωθήσεις, έτσι ώστε να λάμψει η αλήθεια».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS