Πολιτική

Τσιάρας (Υπ. Δικαιοσύνης): Εξετάζεται η επαναφορά του μέτρου στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων

Τσιάρας (Υπ. Δικαιοσύνης): Εξετάζεται η επαναφορά του μέτρου στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων
O υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι η Επιτροπή Παρακολούθησης του νέου Ποινικού Κώδικα εξετάζει την επαναφορά του μέτρου στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων
Εξετάζεται η επαναφορά του μέτρου στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασθέντες για εγκληματικές οργανώσεις, δήλωσε ο Κώστας Τσιάρας.
Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι η Επιτροπή Παρακολούθησης του νέου Ποινικού Κώδικα εξετάζει την επαναφορά του μέτρου στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.
Αναφερόμενος στην εξαφάνιση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία ότι θα κάνει το χρέος της.
Αναφορικά με το τέλος της δίκης της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι ο πολιτικός κύκλος της έκλεισε πέρσι (2019) με τη μη είσοδο της στη βουλή, ενώ χθες 22.10.2020 έκλεισε και ο κύκλος απόδοσης των ποινικών ευθυνών.
«Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς ότι η ελληνική δικαιοσύνη μπορεί να στέκεται στο ύψος της», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι η υπόθεση θα πάει στο Εφετείο, εκτιμώντας όμως ότι δεν θα πρόκειται για μια τόσο μακρά διαδικασία καθώς θα δοθεί προτεραιότητα τόσο σε ό,τι αφορά τους δικαστές όσο και στις αίθουσες.
Τέλος, αναφερόμενος στις καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι έχει ήδη κατατεθεί νομοσχέδιο για τις εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη, που φτάνουν τις 60 χιλιάδες και εκτίμησε ότι θα μπορέσουν να έχουν διεκπεραιωθεί μέσα στο 2021, ενώ κατατέθηκε και νομοσχέδιο για τον λεγόμενο ηλεκτρονικό φάκελο σε όλα τα δικαστήρια και τις δομές της δικαιοσύνης, ώστε να γίνει η μετάβαση σε μια νέα εποχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης