Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Σε bull market τα commodities το 2021, λόγω πληθωρισμού, μέτρων στήριξης

Goldman Sachs: Σε bull market τα commodities το 2021, λόγω πληθωρισμού, μέτρων στήριξης
Η τράπεζα διατηρεί σύσταση neutral για τα εμπορεύματα βραχυπρόθεσμα και overweight μεσοπρόθεσμα
To αδύναμο δολάριο, οι αυξανόμενοι κίνδυνοι πληθωρισμού και η ζήτηση που οφείλεται στα πρόσθετα κίνητρα λόγω της δημοσιονομικής και νομισματικής στήριξης, θα οδηγήσουν τα εμπορεύματα σε bull market το 2021, σύμφωνα με την Goldman Sachs.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προβλέπει απόδοση 28% για περίοδο 12 μηνών στον δείκτη προϊόντων S&P / Goldman Sachs (GSCI), με απόδοση 17,9% για τα πολύτιμα μέταλλα, 42,6% για την ενέργεια, 5,5% για τα βιομηχανικά μέταλλα και αρνητική απόδοση 0,8% για τη γεωργία.
Οι αγορές ανησυχούν όλο και περισσότερο για την επιστροφή του πληθωρισμού, αναφέρει οι τραπεζικός κολοσσός της Wall Street σύμφωνα με το Reuters.
Οι επεκτατικές δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές στις ανεπτυγμένες οικονομίες, εξακολουθούν να οδηγούν τα επιτόκια χαμηλότερα και να δημιουργούν ζήτηση για την αντιστάθμιση των κινδύνων του πληθωρισμού, αυξάνοντας τη ζήτηση για πολύτιμα μέταλλα, σημειώνει η Goldman Sachs.
Η Goldman εκτιμά ότι η τιμή του χρυσού θα διαμορφωθεί στα 1.836 δολ. ανά ουγγιά κατά μέσο όρο το 2020 και 2.300 δολ. ανά ουγγιά το 2021, ενώ  αναμένει ότι οι τιμές του αργύρου θα ανέλθουν στα 22 δολ. ανά ουγγιά το 2020 και 30 δολ. ανά ουγγιά το επόμενο έτος.
Ο χρυσός διαπραγματεύεται στα 1.915,04 δολ. ανά ουγγιά ενώ το ασήμι στα 24,85 δολ ανά ουγγιά.
Ο χρυσός έχει κερδίσει 26% φέτος, λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής στήριξης από τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες και των  σχεδόν μηδενικών επιτοκίων.
Η τράπεζα διατηρεί σύσταση neutral για τα εμπορεύματα βραχυπρόθεσμα και overweight μεσοπρόθεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης