Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία - Αίγυπτος: Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα!

Ρωσία - Αίγυπτος: Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα!
Σαφές μήνυμα στην Άγκυρα ότι δεν δύναται «να κάνει μόνη της παιχνίδι» στην ευρύτερη περιοχή στέλνουν Ρωσία και Αίγυπτος
Σαφές μήνυμα στην Άγκυρα ότι δεν δύναται «να κάνει μόνη της παιχνίδι» στην ευρύτερη περιοχή στέλνουν Ρωσία και Αίγυπτος.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 10 Οκτωβρίου ότι οι ναυτικές δυνάμεις του θα πραγματοποιήσουν για πρώτη φορά κοινές ασκήσεις με τις Αιγυπτιακές δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα, σε ένα σαφές μήνυμα με παραλήπτη την Τουρκία.
Παρατηρητές και στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες που επικαλείται το Al Monitor πιστεύουν ότι η κοινή ναυτική άσκηση είναι «ένα ποιοτικό άλμα στην επίδειξη δύναμης μεταξύ Καΐρου και της Άγκυρας», ενισχύοντας περαιτέρω την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 10 Οκτωβρίου στον ιστότοπό του ότι στρατιωτικές αντιπροσωπείες της Αιγύπτου και της Ρωσίας συναντήθηκαν για τρεις ημέρες στη ρωσική πόλη Νοβοροσίσκ για να προετοιμαστούν για τις κοινές ασκήσεις που ονομάστηκαν «Γέφυρα Φιλίας - 2020».
Το υπουργείο σημείωσε ότι οι ναυτικές ασκήσεις στοχεύουν στην «ενίσχυση και ανάπτυξη στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ του Αιγυπτιακού Ναυτικού και του Ρωσικού Ναυτικού προς το συμφέρον της ασφάλειας και της σταθερότητας στη θάλασσα»
«Τακτικές ομάδες πολεμικών πλοίων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του Ρωσικού Ναυτικού και του Αιγυπτιακού Ναυτικού, με την υποστήριξη της αεροπορίας, θα επεξεργαστούν κοινά καθήκοντα για την προστασία των θαλάσσιων διαδρομών από διάφορες απειλές» προσθέτει η ανακοίνωση.
Ο Ταγματάρχης Jamal Mazlum, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και σύμβουλος της αιγυπτιακής Στρατιωτικής Ακαδημίας Nάσερ, δήλωσε στο Al-Monitor ότι οι ναυτικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, που πραγματοποιούνται για πρώτη φορά στα ρωσικά χωρικά ύδατα, αποτελούν συμπληρωματικό βήμα για την περσινή άσκηση «Γέφυρα Φιλίας - 2019» που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στη Μεσόγειο θάλασσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης