Η Ελλάδα ζητά εμπάργκο όπλων σε Τουρκία - Επιστολές από Δένδια σε Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία

Η Ελλάδα ζητά εμπάργκο όπλων σε Τουρκία - Επιστολές από Δένδια σε Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία
Κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καταθέσει αίτημα για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία
Συνεχίζεται ο διπλωματικός μαραθώνιος της Ελλάδας ως απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα.
Ειδικότερα, μετά το αίτημα για αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ και Τουρκίας, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με επιστολές του προς τους ομολόγους του σε Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία ζητά εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις με παραλήπτες τους ομολόγους του της Γερμανίας Heiko Maas, της Ισπανίας Arancha Gonzalez-Laya και της Ιταλίας Luigi Di Maio, επισημαίνει τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες, όπως υπογραμμίζει, αποσκοπούν στη δημιουργία τετελεσμένων με στρατιωτικά μέσα.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Δένδιας, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, υπενθύμισε την σχετική παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής σχετικά με την υποχρέωση των Κρατών Μελών της ΕΕ, όπως αυτή προκύπτει από Κοινή Θέση της, να αναστείλουν τις εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού προς τρίτες χώρες, οι οποίες χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό αυτό για επιθετικές ενέργειες ή την περιφερειακή αποσταθεροποίηση, όπως ακριβώς πράττει η Τουρκία.
Ειδικά στην επιστολή του προς τον Γερμανό ομόλογό του, ο κ. Δένδιας ζητά να μην δοθούν οι άδειες για την εξαγωγή συγκεκριμένου στρατιωτικού υλικού προς την Τουρκία, όπως υποβρύχια, φρεγάτες, αεροσκάφη και αναβάθμιση τεθωρακισμένων.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS