Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έρχονται αλλαγές στο ΑΣΕΠ και γραπτές εξετάσεις για διορισμό στο Δημόσιο

tags :
Έρχονται αλλαγές στο ΑΣΕΠ και γραπτές εξετάσεις για διορισμό στο Δημόσιο
Οι εκπαιδευτικοί, εξαιρούνται εκ του νόμου γιατί έχουν δικό τους σύστημα προσλήψεων
Δομικές αλλαγές για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ σχεδιάζει η κυβέρνηση, με νομοθετική ρύθμιση για τις αλλαγές με στόχο την επιτάχυνση του ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΒΝ, πρόκειται να αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό η μοριοδότηση με ένα συνδυαστικό σύστημα το οποίο θα αλλάζει τα κριτήρια με πρωτεύοντα τα τυπικά προσόντα (τίτλοι σπουδών), αλλά και την καθιέρωση γραπτού διαγωνισμού με test σε τρία επίπεδα: Γνωστικό, δεξιοτήτων και προσωπικότητας.
Οι εκπαιδευτικοί, εξαιρούνται εκ του νόμου γιατί έχουν δικό τους σύστημα προσλήψεων.
Παρόλα αυτά, όμως, θα δώσουν στο υπουργείο Παιδείας τις προτάσεις τους για να τις αξιοποιήσουν σε πιθανή αλλαγή του συστήματος διορισμών και στην εκπαίδευση.
Οι 10.500 διορισμοί των εκπαιδευτικών δεν υπάγονται σε αυτούς γιατί ήδη έχουν εγκριθεί και προχωρούν.
Από τους 8051 οι 2600 θα είναι στην υγεία εκ των οποίων οι 1100 γιατροί. Παράλληλα για την υγεία τρέχουν δυο προκηρύξεις η 2Κ και η 6Κ που περιλαμβάνουν 1166 και 1209 προσλήψεις αντίστοιχα.
Σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, ζητήθηκε η παράταση της θητείας των υπηρεσιακών συμβουλίων στο Δημόσιο, όπως έγινε και με τη θητεία των συνδικαλιστικών οργάνων, για το οποίο δήλωσε ότι θέλει να μελετήσει το θέμα και θα απαντήσει σύντομα.
Ζήτησε τις απόψεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για το νομοσχέδιο που ετοιμάζει για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων των δυο βαθμίδων της τοπικής αυτοδιοίκησης στις οποίες θα εκχωρηθούν κι άλλες αρμοδιότητες. 
Για την υπαγωγή της Υγείας και της Παιδείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είπε πως η επιτροπή δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της και πως πριν την οποιαδήποτε απόφαση θα κάνει διάλογο με τους φορείς.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης