Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεν είναι πλέον μεταδοτικός ο Trump – Στη Φλόριντα τη Δευτέρα 12/10

ΗΠΑ: Δεν είναι πλέον μεταδοτικός ο Trump – Στη Φλόριντα τη Δευτέρα  12/10
O D. Trump θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα σειρά προεκλογικών συγκεντρώσεων
Σειρά προεκλογικών συγκεντρώσεων, με την πρώτη αυτή στη Φλόριντα τη Δευτέρα 12/10, θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο D. Trump, ο οποίος πλέον δεν είναι μεταδοτικός, σύμφωνα με τον γιατρό του.
Ήδη, ο D. Trump ξανάρχισε  το Σάββατο 10/10, από τον Λευκό Οίκο την προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές, την οποία είχε διακόψει εξαιτίας της μόλυνσής του με Covid-19.
Μάλιστα, ο γιατρός του διαβεβαίωσε με μια ανακοίνωση πως ο πρόεδρος «δεν θεωρείται πλέον πως υπάρχει κίνδυνος να μεταδώσει» τον ιό σε άλλα πρόσωπα, ενώ τεστ έδειξαν πως «δεν υπάρχει πλέον ένδειξη ενεργής αντιγραφής του ιού» και πως το ιικό φορτίο του Trump  «μειώνεται».
Έτσι, ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα σειρά προεκλογικών συγκεντρώσεων με την πρώτη  στη Φλόριντα τη Δευτέρα 12/10, στην Πενσιλβάνια την Τρίτη 13/10, στην Αϊόβα την Τετάρτη 14/10.

Στήριξη Trump από τους  Ταλιμπάν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές

Στήριξη στην μάχη του για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο έλαβε από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ο  D. Trump, σύμφωνα με το CBS News.
«Ελπίζουμε ότι θα κερδίσει τις εκλογές και θα τερματίσει την στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Zabiullah Mujahid σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο το Σαββατοκύριακο.
Επίσης, οι Ταλιμπάν εξέφρασαν ανησυχία για την υγεία του Αμερικανού προέδρου, μετά την μόλυνσή του με τον νέο κορωνοϊό.
Όπως δήλωσε ένας άλλος ανώτερος ηγέτης των Ταλιμπάν στο CBS News, «όταν ακούσαμε ότι ο Trump ήταν θετικός στην Covid-19, ανησυχήσαμε για την υγεία του, αλλά φαίνεται ότι βελτιώνεται».
Στο μεταξύ, o  εκπρόσωπος της εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου, Tim Merto,  δήλωσε το Σάββατο 10/10 ότι η εκστρατεία Trump «απορρίπτει» τη στήριξη των Ταλιμπάν.
«Οι Ταλιμπάν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο πρόεδρος θα προστατεύει πάντα τα αμερικανικά συμφέροντα με κάθε αναγκαίο μέσο», ανέφερε ο Tim Merto στο CBS News.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο D. Trump δήλωσε ότι σκοπός του είναι να έχουν αποσυρθεί από το Αφγανιστάν όλα τα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που υπηρετούν στη χώρα της Ασίας ως τα Χριστούγεννα, ταχύτερα από ό,τι προέβλεπε η συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνησή του και τους Ταλιμπάν.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης