Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συνεδρίασε ο Φορέας της Επένδυσης του Ελληνικού

Συνεδρίασε ο Φορέας της Επένδυσης του Ελληνικού
Συνεδρίασε ο Φορέας για το Ελληνικό
Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Φορέα της Επένδυσης του Ελληνικού υπό την προεδρία του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, παρουσία των νέων μελών που αντικατέστησαν τους εκπροσώπους των Δήμων Αλίμου και Γλυφάδας που αποχώρησαν.
Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας του φορέα και εκκίνησης των υπηρεσιών του.
Ο φορέας συστάθηκε με απόφαση της ελληνικής Πολιτείας το 2018 καθώς η λειτουργία του ήταν αναβλητική αίρεση για την επενδυτική διαδικασία του Ελληνικού ενώ πριν από λίγο καιρό επιχορηγήθηκε με 300.000 ευρώ από την ελληνική Πολιτεία προκειμένου να ξεκινήσει τις εργασίες του αποδεικνύοντας τη βούληση της κυβέρνησης στη λειτουργία του συγκεκριμένου φορέα.
Ο φορέας είναι επιφορτισμένος στην ορθή διαχείριση όλων των κοινόχρηστων χώρων που θα προκύψουν στα στάδια υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού, στη μαρίνα του Ελληνικού και στο παραλιακό μέτωπο του Αγίου Κοσμά, και θα δίνονται σταδιακά προς κοινή χρήση.
Σύντομα θα παρουσιαστεί το επιχειρησιακό πρόγραμμα του φορέα καθώς και πρωτοβουλίες συνεργασίας και διαβούλευσης με φορείς και δήμους της Νότιας Αττικής αναφορικά με τη διάχυση νέων τεχνολογιών και διαχείρισης του σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος που θα προκύψει μέσα από την επένδυση στο Ελληνικό.
Παράλληλα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης για τα οφέλη και τις επιπτώσεις της επένδυσης στο Ελληνικό, στους πολίτες της Αττικής.
Στο νέο διοικητικό συμβούλιο στις θέσεις των δημάρχων Αλίμου και Γλυφάδας, ορίστηκαν οι κ.κ. Γιάτσιος (πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ) και Σπυρίδων (διευθύνων σύμβουλος της της ΕΕΤΑΑ) αντίστοιχα.
Επίσης εκπρόσωπος της Ελληνικό Α.Ε ορίστηκε η κα. Βασιλάκη ενώ ο κ. Σωτηρόπουλος ορίστηκε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης