Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κορωνοϊός – Πέλλα: Εντατικοί έλεγχοι από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και μαζικά τεστ

Κορωνοϊός – Πέλλα: Εντατικοί έλεγχοι από κλιμάκια του ΕΟΔΥ  και  μαζικά τεστ
Γίνονται απολυμάνσεις σε δημόσια κτίρια
Στην Πέλλα 18 κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους για να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών των 114 εργαζομένων σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας, οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.
Το μεσημέρι του Σαββάτου 3/10 διεξήχθη στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του προέδρου του ΕΟΔΥ,  Π. Αρκουμανέα, του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ι. Τζαμτζή, δημάρχων της περιοχής, του διοικητή της 3ης ΥΠΕ και του νοσοκομείου Έδεσσας και του αστυνομικού διευθυντή, προκειμένου να εκτιμηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή.
Τα 114 κρούσματα κορωνοϊού στην κονσερβοποιία επιβεβαιώθηκαν μετά από τη διενέργεια τεστ σε 427 εργαζομένους στον τομέα της παραγωγής.
Το Σάββατο 3/10 κλήθηκαν να εξεταστούν πάνω από 50 εργαζόμενοι στο τμήμα εξαγωγών.
Στο μεταξύ, γίνονται απολυμάνσεις σε δημόσια κτίρια.
Ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ι. Τζαμτζής, μετά το πέρας της σύσκεψης δήλωσε μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  ότι «κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται σε όλον τον νομό Πέλλας.
Υπήρχαν σήμερα τρία κλιμάκια στη Σκύδρα, δύο στον δήμο Αλμωπίας, στην Κρύα Βρύσης και στον δήμο Έδεσσας στο Γηροκομείο.
Θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες να διεξάγουν τεστ, να ιχνηλατούν, να παίρνουν δείγματα, προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος του ιικού φορτίου στην περιοχή».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης