Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έξαλλος Bolsonaro κατά Biden: Δεν δεχόμαστε απειλές για τον Αμαζόνιο

tags :
Έξαλλος Bolsonaro κατά Biden: Δεν δεχόμαστε απειλές για τον Αμαζόνιο
Έξαλλος ο πρόεδρος της Βραζιλίας με την πρόταση Biden για τερματισμό της αποψίλωσης του Αμαζονίου, τον έγραψε... John αντί για Joe
Την οργή του για τον Joe Biden εξέφρασε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Zair Bolsonaro, μετά τη χθεσινή πρόταση του Αμερικανού υποψηφίου των Δημοκρατικών, για παγκόσμια προσπάθεια προκειμένου να προσφερθούν 20 δισεκατομμύρια δολάρια στη Βραζιλία για να τερματίσει την αποψίλωση του Αμαζονίου ειδάλλως να αντιμετωπίσει «οικονομικές συνέπειες».
Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, που δεν έχει κρύψει τον θαυμασμό του για τον Donald Trump, έγραψε στο Facebook ότι ερμηνεύει το σχόλιο του Biden κατά τη διάρκεια του προεδρικού debate χθες το βράδυ ως μια απειλή για οικονομικές κυρώσεις, εάν η Βραζιλία δεν αποδεχθεί την προσφορά.
Ο Bolsonaro έγραψε στα πορτογαλικά και τα αγγλικά ότι δεν αποδέχεται «δωροδοκίες» ή «δειλές απειλές».
Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος είπε, επίσης, ότι η Βραζιλία έχει αναλάβει δράση για την αποψίλωση και επαναβεβαίωσε πως θεωρεί το ενδιαφέρον άλλων χωρών για τον Αμαζόνιο ως οικονομικά υποκινούμενο και μια απόπειρα να υπονομεύσουν την κυριαρχία της Βραζιλίας.
«Η απληστία ορισμένων χωρών προς τον Αμαζόνιο είναι κάτι το ευρέως γνωστό», τόνισε ο Bolsonaro.
«Εντούτοις, η σαφής επίδειξη αυτή της απληστίας από κάποιον που είναι υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο της χώρας του είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη της περιφρόνησης για την εγκάρδια και αποδοτική συνύπαρξη μεταξύ δύο κυρίαρχων κρατών».
Η πρόταση του Biden για τον Αμαζόνιο
Στο χθεσινό debate, ο Biden είπε ότι η Βραζιλία αποτελεί παράδειγμα του πώς ο Trump «δεν έχει καμία σχέση με την εξωτερική πολιτική».
«Το τροπικά δάση της Βραζιλίας καταστρέφονται», ανέφερε ο Biden.
«Εγώ θα… επιβεβαίωνα ότι θα συγκεντρώναμε τις χώρες του κόσμου για να βρουν 20 δισεκατομμύρια δολάρια και να πουν: «Ορίστε 20 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σταματήστε να καταστρέφετε το δάσος.
Κι αν δεν το κάνετε, θα έχετε σημαντικές οικονομικές συνέπειες».
Ο Bolsonaro ολοκλήρωσε την ανάρτησή του, στην αγγλική γλώσσα, απευθυνόμενος στον Joe Biden αλλά με λάθος όνομα.
«Τι ντροπή, κύριε John Biden! Τι ντροπή!».

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης