Σακελλαροπούλου (ΠτΔ): Ενιαίο αρραγές διπλωματικό μέτωπο Ελλάδας – Κύπρου απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα

Σακελλαροπούλου (ΠτΔ): Ενιαίο αρραγές διπλωματικό μέτωπο Ελλάδας – Κύπρου απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδη
Για δύσκολη συγκυρία και για την ανάγκη να υπάρξει ένα ενιαίο αρραγές διπλωματικό μέτωπο Ελλάδας – Κύπρου απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα έκανε λόγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη συνάντηση που είχε στη Λευκωσία με τον πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη.
«Η επίσκεψή σας συμπίπτει με μια περίοδο κρίσης, η οποία προκαλείται σαν αποτέλεσμα της τουρκικής επιθετικότητας, των τουρκικών εκνόμων ενεργειών, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Μια σειρά πράξεων που αν δεν υπήρχε η, από πλευράς Ελλάδος, ψύχραιμη αντιμετώπιση, ενδεχόμενα να οδηγούσαν σε αναπόφευκτα ανεπιθύμητες, για λαούς που αγαπούν την ειρήνη, καταστάσεις στην περιοχή» υποστήριξε ο κ.Αναστασιάδης, ο οποίος υποδεχόμενος την Πρόεδρο, ανέφερε ότι τα προβλήματα των δύο χωρών είναι προβλήματα και της Ευρώπης γιατί τα σύνορα των δύο χωρών είναι σύνορα και της Ευρώπης.
Από την πλευρά της, η κα. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι η επίσκεψή της στην Κύπρο είναι ενδεικτική της ιδιαίτερης σχέσης που συνδέει τις δύο χώρες και της σημασίας που αποδίδει η Ελλάδα στο Κυπριακό.
«Είναι όντως μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.
Η επίσκεψή μου τονίζει ότι οι δύο χώρες έχουν ενιαίο αρραγές διπλωματικό μέτωπο με γνώμονα πάντα το κοινό εθνικό συμφέρον και στηριζόμενες πάντοτε στο διεθνές δίκαιο.
Ζήσαμε δύσκολες στιγμές, στις οποίες αναφερθήκατε και εσείς και κανείς δε μπορεί να μας εγγυηθεί ότι τελείωσαν.
Η αποχώρηση του Ορουτς Ρέις είναι ένα βήμα προς την αποκλιμάκωση, αλλά απομένει να αποδειχθεί αν ήταν μια κίνηση τακτικής ενδεχομένως με βραχυπρόθεσμη στόχευση ή είναι μια επιλογή που έχει ορίζοντα και συνέχεια» υποστήριξε η κα.Σακελλαροπούλου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS