Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεργασία Νότιας Κορέας και Samsung για την αυτάρκεια στα chips μετά τους περιορισμούς της Ιαπωνίας

Συνεργασία Νότιας Κορέας και Samsung για την αυτάρκεια στα chips μετά τους περιορισμούς της Ιαπωνίας
Ενώ οι παράγοντες της βιομηχανίας προειδοποιούν ότι η Κορέα έχει πολύ δρόμο μπροστά της για να το επιτύχει αυτό, η ανάγκη για τόνωση της αυτοπεποίθησης στην τεχνολογία των τσιπ είναι κρίσιμη
Νέα στρατηγική από την Ν. Κορέα που πιέζει για αυτάρκεια, παρακινώντας τους τοπικές προμηθευτές ώστε να κατασκευάσουν και να δοκιμάσουν εξελιγμένα υλικά κατασκευής τσιπ, όπως το φωτοανθεκτικό, μετά τους περυσινούς περιορισμούς (2019) από την Ιαπωνία στις εξαγωγές υλικών υψηλής τεχνολογίας.
Ενώ οι παράγοντες της βιομηχανίας προειδοποιούν ότι η Κορέα έχει πολύ δρόμο μπροστά της για να το επιτύχει αυτό, η ανάγκη για τόνωση της αυτοπεποίθησης στην τεχνολογία των τσιπ έχει γίνει πιο κρίσιμη.
Το ξέσπασμα της πανδημίας κορωνοϊού και η αυξανόμενη ένταση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας απειλούν να επεκτείνουν τις αλλαγές στην αλυσίδα εφοδιασμού.
Μεγάλες εταιρείες παραγωγής τσιπ όπως η Samsung στο παρελθόν θα προμηθεύονταν τα εξαρτήματα τους στη φθηνότερη τιμή «ανεξάρτητα από το υλικό από το οποίο προήλθε», δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Nanofab, που φιλοξενεί τη μονάδα δοκιμών.
«Αλλά λόγω των περιορισμών των εξαγωγών της Ιαπωνίας και του COVID-19, έχουν αρχίσει να ... ενθαρρύνουν τους τοπικούς προμηθευτές ώστε να δημιουργούν ένα σύστημα όπου μπορούν να προμηθεύονται χωρίς διακοπές», ανέφερε επίσης ο κ. Lee στο Reuters.
Ο εξοπλισμός που πούλησε η Samsung στο εργαστήριο, η μηχανή λιθογραφίας βύθισης ArF της ASML ASML.AS , θα βοηθήσει τους τοπικούς προμηθευτές να δοκιμάσουν το εν λόγω υλικό για το τσιπ.
Το μηχάνημα κοστίζει έως και 84 εκατομμύρια δολάρια, ανέφεραν ειδικοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης