Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Απαράδεκτες οι αναφορές Pompeo περί ανάμιξης του Κρεμλίνου στην υπόθεση Navalny - Έτοιμη για συνεργασία με τον ΟΑΧΟ

Ρωσία: Απαράδεκτες οι αναφορές Pompeo περί ανάμιξης του Κρεμλίνου στην υπόθεση Navalny - Έτοιμη για συνεργασία με τον ΟΑΧΟ
Tο Κρεμλίνο θωρεί απαράδεκτες τις αναφορές Pompeo περί ανάμειξης της ρωσικής κυβέρνησης στην υπόθεση Navalny και είναι πρόθυμη να εξετάσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών 'Όπλων    
Το Κρεμλίνο θεωρεί a priori λανθασμένες και απαράδεκτες τις αναφορές περί συμμετοχής κάποιων Ρώσων αξιωματούχων στο περιστατικό που σχετίζεται με τον Navalny, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Dmitri Peskov, αναφερόμενος σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo σύμφωνα με τις οποίες εμπλέκονται Ρώσοι αξιωματούχοι στην δηλητηρίαση του Aelxey Navalny.
Ο Peskov δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Navalny, αλλά ούτε και για το ότι έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του, λέγοντας ότι αυτές είναι πληροφορίες των ΜΜΕ και όχι επίσημη πληροφόρηση.
Το Κρεμλίνο, σύμφωνα με τον Peskov, θα ήθελε η Γερμανία να παραδώσει στην Ρωσία στοιχεία για την κατάσταση του Navalny και δεν αντιλαμβάνεται γιατί προέκυψαν δυσκολίες σ' αυτό το ζήτημα. «Χωρίς να γνωρίζουμε ποια είναι τα αποτελέσματα (των εξετάσεων του Navalny στα εργαστήρια της Γερμανίας) δεν μπορούμε γενικά να πούμε τίποτα.
Και προς το παρόν αυτό που μένει είναι να απορούμε γιατί μέχρι τώρα υπάρχουν κάποιες δυσκολίες που δεν επιτρέπουν να μοιραστούν μαζί μας τα αποτελέσματα αυτά», δήλωσε ο Peskov.
Ο Peskov δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα δεν γνωρίζει ποια ακριβώς στοιχεία παρέδωσε η Γερμανία στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) ούτε ο ΟΑΧΟ παρέδωσε στην Ρωσία κάποια στοιχεία με τα αποτελέσματα των αναλύσεων που έγιναν στον Navalny.
Εν τω μεταξύ, η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει με τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών 'Όπλων (ΟΑΧΟ) το θέμα που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με την κατάσταση του πολιτικού της αντιπολίτευσης Aelxey Navalny, εάν τεθεί προς εξέταση από την Γερμανία, δήλωσε στο TASS ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΑΧΟ Alexander Shulgin.
«Εάν το θέμα τεθεί από τους Γερμανούς συναδέλφους στην έδρα του οργανισμού στην Χάγη , είμαστε έτοιμοι να το εξετάσουμε αυστηρά στο πλαίσιο της Συνθήκης (για την απαγόρευση των χημικών όπλων)», δήλωσε ο Shulgin.

www.bankingnews.gr





  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης