Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τούρκος αναλυτής: Ο Erdogan δεν θέλει πόλεμο, αλλά διαπραγματεύσεις

Τούρκος αναλυτής: Ο Erdogan δεν θέλει πόλεμο, αλλά διαπραγματεύσεις
Ο Erdogan δεν θέλει πόλεμο, υποστηρίζει Τούρκος αναλυτής
Ο Ατίλα Γεσιλάντα, αναλυτής και οικονομολόγος επιχειρηματολογεί για να αποδείξει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί πολεμική εμπλοκή με την Ελλάδα.
Μιλώντας στο Euronews, αναφέρει ότι το κυρίαρχο τουρκικό αφήγημα είναι ότι η Τουρκία και μπορεί και θέλει να προχωρήσει σε πόλεμο (κάποιας μορφής) με την Ελλάδα για να αποκτήσει πλεονέκτημα στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση πλουτοπαραγωγικών πηγών στην Ανατολική Μεσόγειος.
Θέλει όμως;
Μπορεί πράγματι;
Υπάρχουν και διεθνείς αναλυτές και μεγάλα ΜΜΕ που έχουν σημαντικές αμφιβολίες τις οποίες μοιράζοντας, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, πειστικά επιχειρήματα.
To Euronews για παράδειγμα υποστηρίζει (και δεν είναι το πρώτο) ότι οι απειλές Ερντογάν, οι οποίες εκτοξεύονται με χαρακτηριστική ευκολία, δεν είναι τίποτα άλλο από πυροτεχνήματα για εσωτερική πολιτική κατανάλωση.
Για να στηρίξει ακόμη περισσότερο τα επιχειρήματά του το Euronews φιλοξένησε έναν από τους κορυφαίους αναλυτές και οικονομολόγους της Τουρκίας, τον Ακίλα Γεσιλάντα.
"Αυτό που πραγματικά επιθυμεί ο Ερντογάν είναι να φέρει την Ελλάδα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
Σ' αυτό το σημείο της έντασης έχουμε φτάσει χιλιάδες φορές από το 1974 και τα γεγονότα στην Κύπρο μέχρι σήμερα" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γεσιλάντα.
Και καταλήγει:
Η ένταση δεν πρόκειται να μετατραπεί σε πόλεμο.
"Οι ΗΠΑ θα είναι αυτές που μπορούν να πετύχουν μία διαιτησία με μεσολάβηση, όπως το έχουν κάνει ξανά στο παρελθόν.
Σε περίπτωση που εκλεγεί ο Μπάιντεν στις εκλογές του Νοέμβρη, τότε αυτό είναι πολύ πιθανό".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης