Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Βίαια επεισόδια, μάχες σώμα με σώμα και δεκάδες συλλήψεις στο Portland

ΗΠΑ: Βίαια επεισόδια, μάχες σώμα με σώμα και δεκάδες συλλήψεις στο Portland
Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων
Μία ακόμη νύχτα βίαιων επεισοδίων έζησε το Portlandμε συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών.
Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων σε μία προσπάθεια να τους απωθήσουν.
Τουλάχιστον ένα άτομο τραυματίστηκε στα βίαια επεισόδια στην 100η ημέρα των διαδηλώσεων στην πόλη του Oregon κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.
Η αστυνομία έκανε λόγο για «ταραχώδη και βίαιη συμπεριφορά» από διαδηλωτές στην περιοχή Southeast Stark Street της πόλης, μεταδίδει το Reuters.
Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει τη συγκέντρωση, ανέφερε η εφημερίδα Oregonian, εκτιμώντας τον αριθμό των διαδηλωτών σε περίπου 400.
Το Portland βιώνει τους τελευταίους τρεις μήνες νυχτερινές διαδηλώσεις, που συχνά μετατρέπονται σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, καθώς και ανάμεσα σε οπαδούς του Trump και αριστερές ομάδες. Εξάλλου το Σάββατο (5/9), ένοπλοι υποστηρικτές της αστυνομίας και διαδηλωτές κατά του ρατσισμού συγκρούστηκαν στο Louisville, ενώ η αστυνομία του Rochester χρησιμοποίησε επίσης δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης