Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Σάλος από τα ρατσιστικά υποννοούμενα του Luigi Di Maio (ΥπΕξ) - Πιθανή η παραίτηση

tags :
Ιταλία: Σάλος από τα ρατσιστικά υποννοούμενα του Luigi Di Maio (ΥπΕξ) - Πιθανή η παραίτηση
Οι ιταλικές πόλεις έχουν ήδη πολλές διαμαρτυρίες για το Black Lives Matter και υπάρχει έντονη συζήτηση για τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν
Σάλος έχει προκληθεί από τις νέες φωτογραφίες που δημοσίευσε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών, Luigi Di Maio, καθώς θεωρήθηκε από μεγάλη μερίδα των Ιταλών ως ρατσιστικό παραλήρημα.
Ο υπουργός Εξωτερικών δημοσίευσε φωτογραφίες που εμφανίζει το πρόσωπό του πάνω σε μια φωτογραφία του Michael Jordan.
Επίσης, δημοσίευσε εικόνες στις οποίες το πρόσωπό του τοποθετήθηκε πάνω σε μαύρους, συμπεριλαμβανομένου και ενός από τα παιδιά του Bill Cosby στην αμερικανική κωμική σειρά "The Cosby Show".
Ο Di Maio δημοσίευσε επίσης μια ιατρική φωτογραφία στην οποία φαίνεται να στέκεται δίπλα στο διάσημο ιταλικό κόμικ Toto, ο οποίος βρίσκεται σε μαύρη επιφάνεια.
Οι δημοσιεύσεις του Di Maio επικρίθηκαν έντονα στα κοινωνικά μέσα.
Ο πολιτικός του 5Star Movement απάντησε σε διαδικτυακά σχόλια σχετικά με την εμφάνισή του, ότι ήταν αποτέλεσμα... ηλιοθεραπείας.
Μάλιστα, ζήτησε συγνώμη και ότι του χρόνου θα φορέσει αντιηλιακό με 50 βαθμούς προστασίας.
Πολλοί Ιταλοί σχολιαστές θύμισαν το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού Silvio Berlusconi το 2009, όταν χαρακτήρισε τον Barack και τη Michelle Obama ως «ηλιοκαμένους».
Η τελευταία ιστορία κάνει τον Di Maio να εμφανίζεται εκτός πραγματικότητας με την παγκόσμια εστίαση στην αντιμετώπιση του ρατσισμού.
Οι ιταλικές πόλεις έχουν ήδη πολλές διαμαρτυρίες για το Black Lives Matter και υπάρχει έντονη συζήτηση για τις αποικιακές πολιτικές.
Image
Image
Image
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης