Τελευταία Νέα
Διεθνή

American Airlines: Καταργεί 19.000 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο, με τη λήξη του πακέτου βοήθειας

American Airlines: Καταργεί 19.000 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο, με τη λήξη του πακέτου βοήθειας
Η American Airlines απαγορεύεται να απολύσει εργαζόμενους έως τις 30 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τους όρους του πακέτου κρατικής ενίσχυσης που λαμβάνει στο πλαίσιο στήριξης των αεροπορικών εταιριών
Η American Airlines προανήγγειλε 19.000 απολύσεις εργαζομένων της τον Οκτώβριο, όταν λήξει η κυβερνητική στήριξη που λαμβάνει ήδη, προκειμένου να διατηρήσει αυτές τις θέσεις εργασίας, εν τω μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, που συνεχίζει να πλήττει την αεροπορική βιομηχανία με πτώση της ζήτησης και δισεκατομμύρια απώλειες, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αερομεταφορέας σήμερα Τρίτη 25 Αυγούστου.
Η αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στο Φορτ Γουόρθ και απασχολούσε περισσότερους από 140.000 ανθρώπους το Μάρτιο, απαγορεύεται να απολύσει εργαζόμενους έως τις 30 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τους όρους ενός πακέτου κρατικών ενισχύσεων ύψους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων διοχετεύθυκε προς τους αερομεταφορείς να αντιμετωπίσουν τη χειρότερη κρίση στην ιστορία.
«Η μόνη πιθανότητα αποφυγής αυτών των μειώσεων την 1η Οκτωβρίου είναι μια καθαρή επέκταση» της ομοσπονδιακής βοήθειας, ανέφεραν στελέχη της αεροπορικής στο CNBC.
Οι αμερικανικές και άλλες αεροπορικές εταιρείες αντιστάθμισαν ορισμένες από τις περικοπές προτρέποντας τους υπαλλήλους να προβούν σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και μη αμειβόμενες ή μερικώς αμειβόμενες άδειες.
Η American τον περασμένο μήνα ειδοποίησε 25.000 υπαλλήλους ότι οι θέσεις εργασίας τους κινδυνεύουν τον Οκτώβριο.
Περισσότερα από 12.500 άτομα επέλεξαν να εγκαταλείψουν μόνιμα την American, ενώ άλλα 11.000 θα είναι σε άδεια τον Οκτώβριο, σύμφωνα με πληροφορίες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης