Αναστασιάδης: Ο αποικισμός της Αμμοχώστου θα επηρεάσει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας

Αναστασιάδης: Ο αποικισμός της Αμμοχώστου θα επηρεάσει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας
Η Τουρκία θα πρέπει να υπολογίσει πρώτα το κόστος μιας τέτοιας απόφασης καθώς θα είναι αιτία όχι μόνο προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας
Προειδοποίηση προς την Τουρκία ότι η απόφασή της για την Αμμόχωστο θα επηρεάσει και την ενταξιακή της πορεία στην ΕΕ εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
"Η Τουρκία θα πρέπει να υπολογίσει πρώτα το κόστος μιας τέτοιας απόφασης, καθώς θα είναι αιτία όχι μόνο προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας ή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά και αιτία να διακοπεί η όλη ευρωπαϊκή πορεία της ", τόνισε αναφερόμενος στα τουρκικά σχέδια για εποικισμό της πόλης.
Ερωτηθείς εάν θεωρεί "χλιαρή" την αντίδραση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις στη Μεσόγειο, είπε ότι δεν θεωρεί την αντίδραση χλιαρή και σημείωσε:
"Θεωρώ ότι καταβάλλεται προσπάθεια έτσι ώστε μέσα από ειρηνική διαδικασία, ιδιαίτερα του διαλόγου και με βάση πάντα το διεθνές δίκαιο, να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε κρίση".
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι χώρες της ΕΕ θα συμβάλει προς την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή. "Βεβαίως η οριστική διευθέτηση του θέματος είναι μόνο μέσα από ένα ειλικρινή διάλογο και πλήρη -το υπογραμμίζω- σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στο δίκαιο της θάλασσας", υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS