Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το παγκόσμιο lockdown μείωσε και τη... σεισμική δραστηριότητα παγκοσμίως

tags :
Το παγκόσμιο lockdown μείωσε και τη... σεισμική δραστηριότητα παγκοσμίως
Η σεισμική δραστηριότητα συνδέεται συνήθως με σεισμούς, ηφαίστεια, τσουνάμι και κατολισθήσεις, αλλά η ανθρώπινη δραστηριότητα την προκαλεί επίσης.
Η σεισμική δραστηριότητα δεν προέρχεται απλώς από σεισμούς, ηφαίστεια και κατολισθήσεις.
Η καθημερινή ανθρώπινη δραστηριότητα δημιουργεί επίσης δονήσεις που ταξιδεύουν στο έδαφος ως σεισμικά κύματα, κάτι που οι επιστήμονες αποκαλούν «ανθρωπογενές θόρυβο».
Όταν τα μέτρα lockdown έναντι της πανδημίας έκαναν την καθημερινή ζωή να σταματήσει, δεν άλλαξε μόνο τη ζωή στην επιφάνεια και μείωσε τις εκπομπές στην ατμόσφαιρα.
Επίσης, μείωσε τον ανθρωπογενή θόρυβο κάτω από τα πόδια μας, ιδιαίτερα σε αστικά περιβάλλοντα.
Η νέα μας μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Science, είναι η πρώτη που αναλύει αυτές τις αλλαγές σε παγκόσμια κλίμακα και δείχνει μια σχεδόν ταυτόχρονη μείωση αυτού του σεισμικού θορύβου σε όλο τον κόσμο.
Σε αυτή τη μελέτη διαπιστώθηκε ότι ο σεισμικός θόρυβος μειώθηκε κατά μέσο όρο κατά 50% σε 77 χώρες μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου 2020.
Image
Το σεισμικό αποτέλεσμα του lockdown παρατηρήθηκε ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές και σε γεωτρήσεις αρκετές εκατοντάδες μέτρα κάτω από το έδαφος.
Οι μεγαλύτερες πτώσεις σεισμικού θορύβου παρατηρήθηκαν στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως η Σιγκαπούρη και η Νέα Υόρκη.
Ωστόσο, η μείωση παρατηρήθηκε επίσης σε πιο ήσυχες τοποθεσίες, όπως ο Μέλανας Δρυμός της Γερμανίας και η μικρή πόλη Rundu στη Ναμίμπια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης