Λαζανάς (λοιμωξιολόγος): Μας ανησυχεί πολύ ο Αύγουστος, θα κορυφωθεί το πρόβλημα του κορωνοϊού

Λαζανάς (λοιμωξιολόγος): Μας ανησυχεί πολύ ο Αύγουστος, θα κορυφωθεί το πρόβλημα του κορωνοϊού
Η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων αποφασίστηκε γιατί αυξήθηκε το ποσοστό των επιβαινόντων είπε ο κ.Λαζανάς
Την ανησυχία των επιστημόνων για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Αυγούστου εξέφρασε ο λοιμωξιολόγος Μ. Λαζανάς, ο οποίος υποστήριξε πως κατά το μήνα αυτό θα υπάρξει κορύφωση του προβλήματος.
«Ο Αύγουστος μας ανησυχεί πάρα πολύ.
Ήδη έχουν προηγηθεί οι μέρες χαλαρότητας του Ιουλίου και ήδη από αυτές υπάρχει μια αύξηση των κρουσμάτων.
Τον Αύγουστο υπάρχει το μέγιστο της μετακίνησης για τις καλοκαιρινές διακοπές, υπάρχουν οι συγκεντρώσεις, υπήρξε πρόβλημα με τις συναυλίες, υπάρχει πρόβλημα με τους γάμους καθώς και τις θρησκευτικές συγκεντρώσεις.
Πιστεύω πως όλα πρέπει να γίνονται με σύνεση και εμείς να λάβουμε όλα τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται.
Τα καμπανάκια έχουν χτυπήσει εδώ και πολύ καιρό και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.
Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που θα υπάρχει κορύφωση του προβλήματος, γι αυτό και πρέπει να υπάρχει κορύφωση της ενημέρωσης και των προληπτικών μέτρων» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Λαζανάς, ο οποίος υπογράμμισε πως εκτός από τα μέτρα ίσως είναι σκόπιμο να επεκταθούν και οι έλεγχοι στην κοινότητα.
«Είναι το φαινόμενο του παγόβουνου που ανακαλύπτουμε την κορυφή του βουνού με τα τεστ τα μοριακά τα οποία υπάρχουν, αλλά από κάτω υπάρχει ένας πληθυσμός ακόμα ο οποίος είναι ασυμπτωματικός και είναι ωφέλιμο και σκόπιμο αυτός να ανευρεθεί και να θεραπευτεί αν χρειάζεται» ανέφερε ο κ.Λαζανάς.
Ο λοιμωξιολόγος υποστήριξε επίσης ότι πολλοί φοράνε την μάσκα λάθος, την βάζουν στο πηγούνι ή όταν θέλουν να την διορθώσουν την πιάνουν με τα χέρια τους τονίζοντας πως αυτό είναι λάθος και πως αν θέλουμε να διορθώσουμε την μάσκα δεν την πιάνουμε ποτέ από το μπροστινό μέρος, την πιάνουμε από τα κορδόνια και με αυτά διορθώνουμε την μάσκα γιατί αν η μάσκα μας έχει μολυνθεί από κάποιον που είναι απέναντι μας αυτόματα μεταφέρουμε τον ιό.
Ερωτηθείς γιατί αποφασίστηκε τώρα η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων, ο κ.Λαζανάς είπε ότι η απόφαση ελήφθη γιατί αυξήθηκε το ποσοστό επιβαινόντων στα πλοία λόγω του Αυγούστου.
Επιπλέον, τόνισε πως όπου υπάρχει συνωστισμός πρέπει να χρησιμοποιείται μάσκα όπως και τώρα τον15Αυγουστο στις λιτανείες και τις θρησκευτικές εκδηλώσεις που θα είναι σε εξωτερικούς χώρους αλλά υπάρχει συνωστισμός ενώ επεσήμανε την ατομική ευθύνη που πρέπει να έχει ο καθένας, ενώ υπογράμμισε πως είναι προφανές ότι αν τα κρούσματα αυξάνονται θα ληφθούν και άλλα μέτρα.
«Το ευχάριστο είναι ότι δεν έχουμε αυξημένα κρούσματα στις ευπαθείς ομάδες» είπε ο κ.Λαζανάς αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή είτε στο ότι αυτοπεριορίστηκαν από μόνοι τους είτε στα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS