Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανασχηματισμός της κυβέρνησης στις 12:00… για τον Σκυλακάκη – Οριακές αλλαγές σε υφυπουργούς και αναβαθμίσεις γενικών γραμματέων

Ανασχηματισμός της κυβέρνησης στις 12:00… για τον Σκυλακάκη – Οριακές αλλαγές σε υφυπουργούς και αναβαθμίσεις γενικών γραμματέων
H απόφαση του Πρωθυπουργού να μην προχωρήσει σε δομικό ή έστω διορθωτικό ανασχηματισμό τώρα, έχει σχέση και με τις σκέψεις του για πολιτικές πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον
Σήμερα 4 Αυγούστου 2020 στις 12:00 ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο οποίος όπως έγκαιρα σας είχαμε ενημερώσει εδώ στο bankingnews.gr,  θα αφορά το νέο μοντέλο διακυβέρνησης για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αλλά και την αναβάθμιση του μέχρι πρότινος υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών με κύριο χαρτοφυλάκιο τον συντονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης.
Όλες σχεδόν οι αλλαγές που θα ανακοινωθούν θα είναι δομημένες γύρω από το νέο μοντέλο διακυβέρνησης και θα συνιστούν έναν ενισχυτικό ανασχηματισμό μιας και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μετακίνηση ή αλλαγή υπουργού.
Οι αλλαγές εκτός από την αναβάθμιση του Θεόδωρου Σκυλακάκη, αναμένεται, εκτός απροόπτου, να είναι οι εξής:

-Αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση σε Αναπληρωτή Υπουργό με ενισχυσμένες αρμοδιότητες των ιδιωτικών επενδύσεων πέρα από αυτές του εμπορίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Σταικούρα και Γεωργιάδη και τους ανακοίνωσε ο ίδιος τις προθέσεις του.
Τους έδωσε να καταλάβουν ότι αυτές οι αναβαθμίσεις δεν γίνονται γιατί έχει κάποια παράπονα από την δουλειά τους αλλά γιατί το σχήμα να γίνει πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό.

-Αξιοποίηση του Καθηγητή Παναγιώτη Τσακλόγλου στην κυβέρνηση, σε θέση υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με αποκλειστικό χαρτοφυλάκιο το κεφαλαιοποιητικό σύστημα της ασφάλισης. Ο κ. Τσακλόγλου ο οποίος πρωταγωνίστησε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, παίρνει ενεργό ρόλο στην υπόθεση ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

-Θα έχουμε τουλάχιστον μία αναβάθμιση γενικού γραμματέα σε υφυπουργό.
Λέγεται ότι σίγουρη θεωρείται η αναβάθμιση της Αλεξάνδρα Σδούκου, νυν γενικής γραμματέα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων στην θέση του Γεράσιμου Θωμά που παραιτήθηκε.

-Θα έχουμε αλλαγές σε τουλάχιστον 4 υφυπουργούς και για την αντικατάσταση θα αξιοποιηθούν κάποιοι βουλευτές και θα έχουμε και νέες αναβαθμίσεις γενικών γραμματέων.
Στους βουλευτές που έχει γίνει κρούση συμπεριλαμβάνονται η Ζωή Ράπτη και ο βουλευτής Κορινθίας Νίκος Ταγαράς.

-Αναμένεται να αποχωρήσει από την γενική γραμματεία του Υπουργείου Τουρισμού ο κ. Λούλης και να βρεθεί ένας άλλος αντικαταστάτης.
Στο Υπουργείο Τουρισμού υπήρξε μία μεγάλη διάσταση απόψεων από τα επιτελικά στελέχη του Μαξίμου. Κάποιοι εισηγήθηκαν να μείνει εκτός ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας.
Ο Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών υπενθύμισε ότι ήδη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει προχωρήσει «στη συγκρότηση ενός ευέλικτου σχήματος για την κατάρτιση του σχεδίου που θα υποβάλουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη συνέχεια για την παρακολούθηση της εφαρμογής του.
Ωστόσο, σύμφωνα με απόψεις στελεχών η απόφαση του Πρωθυπουργού να μην προχωρήσει σε δομικό ή έστω διορθωτικό ανασχηματισμό τώρα, έχει σχέση και με τις σκέψεις του για πολιτικές πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει στις 12:00 από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, τις λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα, γνωστοποίησε το Μέγαρο Μαξίμου.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης