Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Κανονικά οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου - Ο Trump θα κερδίσει

Λευκός Οίκος: Κανονικά οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου - Ο Trump θα κερδίσει
«Θα διεξαγάγουμε εκλογές στις 3 Νοεμβρίου και ο πρόεδρος θα κερδίσει», είπε ο προσωπάρχης του Αμερικανού προέδρου
Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν κανονικά στις 3 Νοεμβρίου 2020 ξεκαθάρισε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Mark Meadows.
Για να κατευνάσει τις αντιδράσεις, που προκλήθηκαν από την πρόταση Trump περί πιθανής αναβολής τους, σημείωσε πως απλώς ο Αμερικανός είχε εκφράσει την ανησυχία του σχετικά με την επιστολή ψήφο. 
«Θα διεξαγάγουμε εκλογές στις 3 Νοεμβρίου και ο πρόεδρος θα κερδίσει», είπε ο Meadows στο CBS.
Την περασμένη Πέμπτη (30/7) ο Trump πρότεινε  μια καθυστέρηση των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, μια πρόταση απορρίφθηκε αμέσως τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο - μόνο το εν λόγω σώμα έχει την εξουσία να κάνει μια τέτοια αλλαγή.
Επικριτές αλλά ακόμη και σύμμαχοι του Trump απέρριψαν την ιδέα ως μια μη σοβαρή προσπάθεια να αποσπασθεί η προσοχή από τις ζοφερές οικονομικές ειδήσεις, όμως ορισμένοι νομομαθείς προειδοποίησαν πως οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις του θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την πίστη των υποστηρικτών του στην εκλογική διαδικασία.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος προσπάθησε να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στην επιστολική ψήφο, ισχυριζόμενος κατ΄επανάληψη και χωρίς να επικαλείται στοιχεία που να τεκμηριώνουν αυτήν την άποψη, ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκτεταμένη εκλογική νοθεία.
Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου υπεραμύνθηκε των απόψεων του ενοίκου του Λευκού Οίκου, προειδοποιώντας πως οι επιστολικές ψήφοι πρέπει να τύχουν του κατάλληλου χειρισμού χωρίς να παρέχει στοιχεία που να δείχνουν ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί στο παρελθόν.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης