Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ομάδα των πλούσιων Ρεπουπλικάνων που θέλει να διώξει τον Trump από τον Λευκό Οίκο

Η ομάδα των πλούσιων Ρεπουπλικάνων που θέλει να διώξει τον Trump από τον Λευκό Οίκο
Μια ομάδα πλούσιων συντηρητικών Αμερικανών θεωρούν τον Trump απειλή για τη Δημοκρατία και για το ίδιο το κόμμα
Ο πρόεδρος Trump δεν έχει αντιπάλους μόνο στο χώρο των Δημοκρατικών αλλά και στο ίδιο του το στρατόπεδο. Τους Ρεπουμπλικάνους.
Ο Jim Toss είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα. Είναι ένας πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, στενά συνδεδεμένος με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και υπέρμαχος της οπλοχρησίας, υποστηρικτής της χαμηλής φορολογίας και σε γενικές γραμμές ταυτίζεται σχεδόν πλήρως με την ατζέντα και τη φιλοσοφία του Donald Trump.
Κι όμως, ξοδεύει όλα τα χρήματά του, προκειμένου ο νυν πρόεδρος να αποχωρήσει οριστικά από τον Λευκό Οίκο γνωρίζοντας ότι ο νέος ένοικος θα είναι ο Δημοκρατικός Joe Biden.
Ο Toss όμως δεν είναι μόνος σε αυτή τη μάχη ενάντια στον Αμερικανό πρόεδρο.
Υπάρχει μια συνεχώς αυξανόμενη ομάδα πλούσιων συντηρητικών Αμερικανών, οι οποίοι θεωρούν τον Trump απειλή για τη Δημοκρατία και για το ίδιο το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Ετσι, έχουν επιλέξει να στηρίξουν τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Joe Biden,

Επανάληψη του 2016

Κάτι αντίστοιχο, είχε συμβεί και το 2016, όταν το κίνημα Never Trump στους κόλπους των Ρεπουμπλικάνων προσπάθησε ανεπιτυχώς να εμποδίσει την εκλογή του Donald Trump στο προεδρικό αξίωμα.
Ωστόσο, αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς το συγκεκριμένο κίνημα είναι πιο δυνατό από ποτέ. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναλυτές του Δημοκρατικού Κόμματος σχολιάζουν με νόημα ότι ουδέποτε έχουν ξαναδεί μια τέτοια προσπάθεια, σε τόσο ευρεία κλίμακα, στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Κι ενώ ο χρόνος προς τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου πλησιάζει ο Trump φαίνεται ότι βρίσκεται κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο.
Ο αντίπαλός του από το Δημοκρατικό Κόμμα, Joe Biden, προηγείται σ' όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, διαθέτοντας προβάδισμα έως και 10 ποσοστιαίων μονάδων.
Την ίδια ώρα, η δολοφονία του George Floyd, οι παλινωδίες στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και οι πρώτες ρωγμές στην οικονομία αποτελούν σημαίνοντα ναρκοπέδια στην προσπάθεια επανεκλογής του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης