Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πάνω από 136 χιλ. οι νεκροί από κορωνοϊό – Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη Φλόριντα

tags :
ΗΠΑ: Πάνω από 136 χιλ. οι νεκροί από κορωνοϊό – Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη Φλόριντα
Αντιδράσεις Trump για το κλείσιμο σχολείων στην Πολιτεία της Καλιφόρνια
Περισσότεροι από 136.000 είναι οι νεκροί στις ΗΠΑ από την επιδημία του κορωνοϊού καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 850 νέοι θάνατοι.
Συνολικά τα θύματα στις ΗΠΑ ανέρχονται σε 136.466.
Παράλληλα καταγράφηκαν άλλες 63.262 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 με το σύνολο των κρουσμάτων να έχει ξεπεράσει τα 3,43 εκατομμύρια κρούσματα.
Είναι χαρακτηριστικό πως η Πολιτεία της Φλόριντα, η οποία ήταν μια από τις πρώτες αμερικανικές πολιτείες που είχαν αρχίσει να αίρουν τα μέτρα περιορισμού, κατέγραψε χθες Τρίτη 14/7 νέο θλιβερό ρεκόρ ως προς τον αριθμό των θανάτων καθώς καταγράφηκαν 133 μέσα σε μια ημέρα, καθώς και πάνω από 9.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Ρεκόρ θανάτων κατέγραψε και η Πολιτεία της Αλαμπάμα, όπως και η Βόρεια Καρολίνα το τελευταίο 24ωρο
Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 40 Πολιτείες καταγράφουν και πάλι έξαρση κρουσμάτων, γεγονός που αποτυπώνεται και στο ότι μια σειρά από Πολιτείες υπαναχωρούν ως προς την πολιτική ανοίγματος της οικονομίας και της κοινωνίας τους.
Η Πολιτεία της Καλιφόρνια ανακοίνωσε νέο shutdown σε μπαρ, εστιατόρια, σινεμά, ζωολογικούς κήπους ενώ αποφάσισε και το κλείσιμο των σχολείων στο Λος Άντζελες και στο Σαν Ντιέγκο.
Η απόφαση αυτή μάλιστα προκάλεσε την οργή του προέδρου Trump, ο οποίος υποστήριξε ότι το κλείσιμο των σχολείων ήταν μια λανθασμένη και τραγική απόφαση.
«Είναι μια τραγική απόφαση επειδή παιδιά και γονείς υποφέρουν.
«Πεθαίνουν» γιατί δεν μπορούν να κάνουν αυτό που κάνουν.
Οι μητέρες δεν μπορούν να πηγαίνουν στις δουλειές τους ξαφνικά επειδή πρέπει να μείνουν στο σπίτι για να προσέχουν τα παιδιά τους» είπε ο Trump.
Πάντως ο Trump αναφέρθηκε και στην απόφαση πολλών Πολιτειών να καταστήσουν υποχρεωτική τη χρήση προστατευτικής μάσκας σε δημόσιους χώρους, υποστηρίζοντας πως οι Αμερικάνοι θα πρέπει να τις φορούν εφόσον είναι απαραίτητο.
Σε αντίθεση πάντως με την Καλιφόρνια, οι Πολιτείες της Νέας Υόρκης και της Φλόριντα ανακοίνωσαν πως τα σχολεία πρόκειται να επαναλειτουργήσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης