ΚΙΝΑΛ: Μυρίζει... μπαρούτι, μετά την αποχή Παπανδρέου - Καστανίδη από την ψηφοφορία για τις συγκεντρώσεις

ΚΙΝΑΛ: Μυρίζει... μπαρούτι, μετά την αποχή Παπανδρέου - Καστανίδη από την ψηφοφορία για τις συγκεντρώσεις
Απείχαν Παπανδρέου - Καστανίδης από την ψηφοφορία
Φουρτούνα φαίνεται να ξεσηκώνει στο Κίνημα Αλλαγής, η διαφοροποίηση του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των συγκεντρώσεων, καθώς κινήθηκαν εκτός επίσημης κομματικής γραμμής για «ναι» επί της αρχής, απέχοντας από την ψηφοφορία.
Ο Γιώργος Παπανδρέου προιδέασε νωρίτερα για την άρνησή του να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, καθώς στην ομιλία του στη Βουλή, ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, χαρακτηρίζοντάς το "αντιδημοκρατικό" ακόμη και μετά τις αλλαγές, που έγιναν καθ' υπόδειξη του ΚΙΝΑΛ.
Ούτε η αποχή του Χάρη Καστανίδη από την ψηφοφορία αιφνιδίασε το Κίνημα Αλλαγής.
Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κατά την χθεσινή ομιλία του στην Βουλή, είχε κινηθεί εμφανώς εκτός γραμμής του κόμματός του, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο, λέγοντας πως: αμφισβητείτε το σκληρό πυρήνα του συντάγματος.
Όπως είχε γράψει το bankingnews.gr νωρίτερα, ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις σε παρέμβασή του, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από την Φώφη Γεννηματά και την επίσημη γραμμή του κόμματός του το οποίο έχει δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει επί της αρχής.
Ξανασκεφτείτε το, με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, την ύστατη έστω στιγμή, σας προτρέπω να αποσύρετε το νομοσχέδιο και να υπάρξει διάλογος σε βάθος, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τον οποίο, "παρά τη γενναία διάθεση του ΚΙΝΑΛ και της κυρίας Γεννηματά για δημιουργική προσέγγιση, το νομοσχέδιο παραμένει στη βάση του αντιδημοκρατικό".
Όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, "αντί να προστατεύει μια ειρηνική διαδήλωση, την περιορίζει και την ποινικοποιεί" διότι δίνονται υπερεξουσίες στους εκάστοτε κρατούντες, ενώ κάνει όσους διαδηλώνουν ειρηνικά όμηρους του κάθε προβοκάτορα".
Επισήμανε επίσης, ότι εάν το νομοσχέδιο ίσχυε για την υπόθεση και τα θύματα της Μαρφίν, "θα έπρεπε να είναι υπόλογοι οι συνδιοργανωτές" των διαδηλώσεων, δηλαδή η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και ο ΛΑΟΣ. "Σκεφτείτε το", είπε ο κ. Παπανδρέου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS