«Βουτιά» -20% για την Intralot λόγω επιτήρησης – Μεγάλες εντολές πώλησης

«Βουτιά» -20% για την Intralot λόγω επιτήρησης – Μεγάλες εντολές πώλησης
Οι μετοχές λόγω της αρνητικής καθαρής θέσης εντάχθηκαν από σήμερα (9/7) στην κατηγορία της επιτήρησης
Με απώλειες που φτάνουν το 19,85% κινείται σήμερα, πρώτη ημέρα ένταξης στην κατηγορία της επιτήρησης, η μετοχή της Intralot, με την τιμή της να υποχωρεί στα 0,1090 ευρώ.
Άλλωστε, τα αρνητικά αποτελέσματα που δημοσιεύει ο όμιλος Intralot εδώ και πολλά χρόνια, έφεραν το αναμενόμενο.
Οι μετοχές λόγω της αρνητικής καθαρής θέσης εντάχθηκαν από σήμερα (9/7) στην κατηγορία της επιτήρησης.
Μπορεί η εξέλιξη για κάποιους να ήταν αναμενόμενη, καθώς το συνεχιζόμενο ροκάνισμα της καθαρής θέσης λόγω των ζημιών κάποια στιγμή θα έφερνε αυτό το αποτέλεσμα, ωστόσο, στις τηλεδιασκέψεις, αν και τις παρακολουθούσαν δεκάδες αναλυτές και θεσμικοί του εξωτερικού, δεν υπήρχαν ερωτήσεις για την καθαρή θέση.
Οι περισσότερες ερωτήσεις (τουλάχιστον αυτές που είχε ακούσει η στήλη) είχαν να κάνουν με τη ρευστότητα, με τα έργα στις ΗΠΑ, με τις ταμειακές ροές κ.α.
Επιπλέον η προσπάθεια αναδιάρθρωσης που έχει ξεκινήσει η διοίκηση φαίνεται πως δεν μέτρησε στα θετικά ώστε το ΧΑ να μην μεταφέρει τις μετοχές της εταιρείας στην επιτήρηση.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με την κανονισμό, η διοίκηση του ΧΑ μπορεί να «εξειδικεύει» τα κριτήρια.
Φαίνεται όμως πως αυτή η διαδικασία, είτε θα πάρει καιρό, είτε δεν μπορεί να προσμετρηθεί ως αύξηση για τη βελτίωση της καθαρής θέσης.
Οι αρμόδιες αρχές λόγω Covid-19 είχαν δώσει παράταση δύο μηνών στις εισηγμένες προκειμένου να δημοσιεύσουν αποτελέσματα χρήσης.
Η Intralot αν και είχε δημοσιεύσει από 5/5 και επιπλέον έχει δημοσιεύσει και πρώτο τρίμηνο χρήσης 2020, συνέχιζε να διαπραγματεύεται στην κύρια αγορά, αφού όπως φαίνεται η διοίκηση του ΧΑ, δεν έκρινε σκόπιμο να συνεδριάσει νωρίτερα η αρμόδια επιτροπή, λόγω έκτακτων καταστάσεων, και να δει ποιες εταιρείες δεν πληρούν πλέον τα κριτήρια για διαπραγμάτευση στην κύρια αγορά.
Υπενθυμίζεται πως στη χρήση 2019 η καθαρή θέση του ομίλου ήταν αρνητική κατά 93,1 εκατ. ευρώ ενώ οι ζημιές είχαν διαμορφωθεί στα 111,88 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον υπήρχαν άυλα περιουσιακά στοιχεία ύψους 242,8 εκατ. ευρώ.
Στο πρώτο τρίμηνο της χρήσης 2020 η καθαρή θέση είναι αρνητική κατά 119,6 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως τα ομολογιακά της Intralot είχαν φτάσει στο 95% σε απόδοση και με τιμή 22 μονάδες βάσης έως 37 μονάδες βάσης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS