Τελευταία Νέα
Πολιτική

Prorata: Προβάδισμα 14 μονάδων για τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου – Στο 38% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ

Prorata: Προβάδισμα 14 μονάδων για τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου – Στο 38% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ
Το 61% εκτιμά ότι τα οικονομικά του θα έχουν χειροτερέψει τους επόμενους 12 μήνες
Προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata.
Βάσει της δημοσκόπησης, η οποία διενεργήθηκε τον Ιούνιο του 2020, η ΝΔ προηγείται με 38% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν με 5% το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ με 4%, η Ελληνική Λύση με 3% και το ΜεΡΑ25 ΜΕ 2,5%.
Image
Στο 16% ανέρχεται το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι δεν έχουν αποφασίσει ή λένε ότι θα ρίξουν άκυρο ή λευκό.
Image
Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκαλεί το στοιχείο ότι το 61% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι σε 12 μήνες από τώρα θα έχουν χειροτερέψει τα οικονομικά του έναντι 19% που λέει ότι δεν θα έχουν επηρεαστεί και 16% που εκτιμά ότι θα έχουν βελτιωθεί.
Image

Image
Παράλληλα το 72% υποστηρίζει πως είναι προς τη λάθος κατεύθυνση η κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων από το Λύκειο έναντι 23% που υποστηρίζει το αντίθετο ενώ το 73% λέει πως θα ήταν διατεθειμένο να πληρώσει το τεστ για τον κορωνοϊό εφόσον το κόστος του ήταν έως 50 ευρώ.
Όσον αφορά τη συμπάθεια προς τα πολιτικά πρόσωπα, το 49% λέει ότι μάλλον/σίγουρα συμπαθεί τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη (αντίθετη άποψη εκφράζει το 43%) ενώ το 35% διατυπώνει τη συμπάθεια του προς τον Αλέξη Τσίπρα έναντι 58% που εκφράζει την αντιπάθεια του προς το πρόσωπο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.
Σχετικά με τη συμπάθεια προς τους υπουργούς της κυβέρνησης, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκης και ακολουθούν οι Ν. Δένδιας, Μ. Χρυσοχοϊδης και Κ. Χατζηδάκης.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης