Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ενισχύθηκε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο 2020 - Στις 78 μονάδες ο δείκτης Insee

Γαλλία: Ενισχύθηκε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο 2020 - Στις 78 μονάδες ο δείκτης Insee
Τα στοιχεία της Γαλλικής Στατιστικής Υπηρεσίας αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γαλλία τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (24/6) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, στον απόηχο της άρσης των περιορισιτκών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 78 μονάδες, έναντι 60 μονάδων τον Μάιο, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο που έχει καταγράψει ποτέ η Στατιστική Υπηρεσία.
Παράλληλα, τα στοιχεία της Insee ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης θα διαμορφωθεί στις 72 μονάδες.
Ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο ενισχύθηκε στις 77 μονάδες, έναντι 71 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 79 μονάδες.
Όσον αφορά τις προοπτικές παραγωγής των επιχειρήσεων, ο σχετικός δείκτης κατέγραψε άνοδο στις -15 μονάδες, έναντι -49 μονάδων τον Μάιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στις -30 μονάδες.
Την ίδια στιγμή, ο δείκτης που αφορά την επιχειρηματική εμπιστοσύνη του κλάδου υπηρεσιών αυξήθηκε στις 77 μονάδες, έναντι 52 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι προσδοκίες των ίδιων των επιχειρήσεων για τη βελτίωση της παραγωγής τους κατέγραψε ανάκαμψη, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 19 μονάδες, έναντι -12 μονάδων προηγουμένως.
Σημειώνεται ότι παρά την άνοδο που κατέγραψε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Insee για τον Ιούνιο, παραμένει κάτω από τον μέσο όρο των 101 μονάδων που είχε διαμορφωθεί πριν από την κρίση του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης