Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λιβάνης: Νέες ζημιές και ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Τράπεζες, Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και προμηθευτές

tags :
Λιβάνης: Νέες ζημιές και ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Τράπεζες, Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και προμηθευτές
Η καθαρή θέση είναι αρνητική κατά 12,2 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται στα 21,8 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 21,1 εκατ. ευρώ βραχυπρόθεσμες
Αν και οι πωλήσεις της Λιβάνης στη χρήση 2019 ενισχύθηκαν στα 3,19 εκατ. ευρώ από 3,07 εκατ. ευρώ, παραμένουν αρκετά χαμηλές ώστε να βελτιώσουν την εικόνα του ισολογισμού της εταιρείας.
Τα EBITDA αν και βελτιώθηκαν παρέμειναν αρνητικά κατά 0,36 εκατ. ευρώ από 0,98 εκατ. ευρώ, ενώ η ζημιά διαμορφώθηκε στα 0,81 εκατ. ευρώ από 1,41 εκατ. ευρώ.
Η καθαρή θέση είναι αρνητική κατά 12,2 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται στα 21,8 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 21,1 εκατ. ευρώ βραχυπρόθεσμες.
Τα βραχυπρόθεσμα δάνεια ανέρχονται στα 15,2 εκατ. ευρώ.
Ιδιαίτερη σημασία έχει η σημείωση του ορκωτού, ο οποίος αναφέρεται σε ουσιώδη αβεβαιότητα.
Πιο αναλυτικά αναφέρει: Εφιστούμε την προσοχή σας στη σημείωση 12.26 των οικονομικών καταστάσεων όπου περιγράφεται ότι τα ίδια κεφάλαια της Εταιρείας κατά τις 31/12/2019 είναι αρνητικά, ενώ υφίστανται και ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Τράπεζες, Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και προμηθευτές.
Οι συνθήκες αυτές υποδεικνύουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της
εταιρείας να συνεχίσει απρόσκοπτα την επιχειρηματική της δραστηριότητα.
Όπως αναφέρεται στην παραπάνω σημείωση 12.26 των οικονομικών καταστάσεων, στις 31/10/2019 η εταιρεία υπέβαλλε αίτηση στο πλαίσιο του Ν. 4469/2017 περί «Εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και άλλες
διατάξεις», για την αναδιάρθρωση των οφειλών της.
Κατόπιν της υποβολής της, η αίτηση αυτή κοινοποιήθηκε στις πιστώτριες τράπεζες.
Η αξιολόγηση της παραπάνω αίτησης ευρίσκεται σε εξέλιξη.
Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της Εταιρείας που έχει εκπονήσει η Διοίκηση για τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής της θέσης και την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων της, το οποίο στηρίζεται στην προϋπόθεση της επιτυχούς εκδίκασης της παραπάνω αίτησης υπαγωγής στον Εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των οφειλών της, έχει ληφθεί υπόψη κατά τη σύνταξη των συνημμένων οικονομικών καταστάσεων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης