Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δωδεκάμηνη απασχόληση σε φορείς του Δημοσίου για 10 χιλ. μακροχρόνια άνεργους - Δίμηνη παράταση της λήξης της ανεργίας

tags :
Δωδεκάμηνη απασχόληση σε φορείς του Δημοσίου για 10 χιλ. μακροχρόνια άνεργους - Δίμηνη παράταση της λήξης της ανεργίας
Σε ότι αφορά το πρόγραμμα απασχόλησης, 10.000 θα απασχοληθούν σε φορείς του δημοσίου με ποσό επιχορήγησης το 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαίως
Την 12μηνη απασχόληση σε φορείς και οργανισμούς του δημοσίου για 12.000 ανέργους μακράς διάρκειας και ηλικίας από 55 ως 67 ετών προβλέπουν δυο νέες υπουργικές αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας, ενώ δίνεται δίμηνη παράταση ανεργίας για όσους έληγε το Μάϊο, οι οποίοι μέχρι την Παρασκευή θα πληρωθούν το επίδομα ανεργίας του Ιουνίου.
Σε ότι αφορά το πρόγραμμα απασχόλησης, 10.000 θα απασχοληθούν σε φορείς του δημοσίου με ποσό επιχορήγησης το 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαίως.
Η επιχορήγηση υπολογίζεται για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης για τους μισθωτούς και για τους ημερομισθίους το ανώτερο μέχρι είκοσι πέντε (25) ημέρες ασφάλισης.
Η διάρκεια της επιχορήγησης παραμένει στους 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες, ύστερα από αίτηση του δικαιούχου.
2. Το δεύτερο αφορά ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών για την πρόσληψη 2.000 ανέργων ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και, παράλληλα, ένα πρόσθετο πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας για ΑμεΑ.
Το πρόγραμμα απευθύνεται: α) Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.  Η επιχορήγηση για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ορίζεται στο 90% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με ανώτατο όριο τα 800 ευρώ μηνιαίως. Για κάθε μήνα μερικής απασχόλησης η επιχορήγηση ορίζεται στο 90% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 400 ευρώ μηνιαίως.
Από αύριο ξεκινά η καταβολή του πρώτου μήνα της παράτασης των επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ που έληξαν τον Μάιο και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 3 Ιουλίου.
Υπενθυμίζεται ότι η παράταση αφορά τα επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, καθώς και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, σε όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Μαΐου, εξαιρουμένων αυτών που έλαβαν την 2μηνη παράταση του πρώτου τετραμήνου του έτους, στο πλαίσιο των έκτακτων κυβερνητικών μέτρων για την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των ανέργων.
Δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 € (έως 399,25 € μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.
Δικαιούχοι βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 720 € (έως 360 € μηνιαίως).
Δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 € (έως 200 € μηνιαίως).
Η καταβολή ολοκληρώνεται αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν απαιτείται καμία ενέργεια.

Αντώνης Βασιλόπουλος
 antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης