Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Με άμεση στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη προειδοποιεί η Αίγυπτος την Τουρκία

Με άμεση στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη προειδοποιεί η Αίγυπτος την Τουρκία
Αυστηρή αιγυπτιακή προειδοποίηση στην Τουρκία για τη Λιβύη
Με επέμβαση της Αιγύπτου στη Λιβύη προειδοποιεί την Τουρκία ο Abdel – Fattah El –Sisi.
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος έκανε γνωστό ότι, η χώρα του θα μπορούσε να επέμβει στη Λιβύη εάν η περιφερειακή της αντίπαλος η Τουρκία και οι συμμαχικές της δυνάμεις κινηθούν για την  κατάληψη της στρατηγικής σημασίας πόλη Σύρτη.
Πάντως ο Sisi πρότεινε διαπραγματεύσεις για την επίλυση της κρίσης.
Ο Sisi προέβη στις δηλώσεις αυτές, μετά από επιθεώρηση των στρατευμάτων του στα δυτικά της χώρας, όπου η Αίγυπτος έχει κοινά σύνορα με τη Λιβύη.
Οι παρατηρήσεις του είναι η πιο άμεση προειδοποίηση, αφότου Αιγύπτιοι αξιωματούχοι είχαν διαμηνύσει σε ξένους διπλωμάτες ότι είναι διατεθειμένοι να επέμβουν στρατιωτικά στη Λιβύη εάν η Τουρκία και ο σύμμαχός της στη Λιβύη, η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας του Sarraj, κινηθούν πιο ανατολικά προς τα αιγυπτιακά σύνορα, σημειώνει το Bloomberg.
Η παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη στο πλευρό της κυβέρνησης, που είναι αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ, ανέκοψε την επίθεση 14 μηνών του στρατάρχη Khalifa Haftar ο οποίος είχε στόχο να καταλάβει την πρωτεύουσα Τρίπολη.
Με την υποχώρησή του ο Haftar υποχώρησε στην πόλη Σύρτη ανατολικά της Τρίπολης.
Η πόλη έχει γίνει η διαχωριστική γραμμή μεταξύ των τουρκικών κυβερνητικών δυνάμεων στη Δύση και του Haftar, ο οποίος υποστηρίζεται από τη Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης