Τελευταία Νέα
Διεθνή

O συνωστισμός σε πτωχευμένες εταιρείες ενισχύει τη φούσκα στη Wall Street

O συνωστισμός σε πτωχευμένες εταιρείες ενισχύει τη φούσκα στη Wall  Street

Παρότι τα ομόλογα πολλών εταιρειών διαπραγματεύονται κάτω από την ονομαστική τους αξία, μικροεπενδυτές συνεχίζουν να αγοράζουν τις μετοχές τους
Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει στις ΗΠΑ το φαινόμενο των αθρόων αγορών μετοχών που ανήκουν σε πτωχευμένες εταιρείες από μικροεπενδυτές, κάτι που ενισχύει τις κερδοσκοπικές πιέσεις, διαστρεβλώνει το νόημα των ενεργειών της Fed και αυξάνει το ρίσκο.
Ειδικότερα, οι μικροεπενδυτές, που χρησιμοποιούν πλατφόρμες online συναλλαγών όπως η Robinhood, έχουν βάλει στο στόχαστρό τους επιλογές όπως η Hertz, η JC Penney και άλλες πτωχευμένες εταιρείες, παρά το ενδεχόμενο οι μετοχές αυτών των εταιρειών να μην υπάρχουν στο προσεχές μέλλον.
«Κατά καιρούς στο παρελθόν έχω δει διαφόρων ειδών φούσκες, αλλά σαν την τρέχουσα δεν υπάρχει προηγούμενη» υποστήριξε στο Twitter ο εκδότης του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, Joe Weisenthal.
Οι Hertz, JC Penney και Whiting Petroleum έχουν υποβάλει αίτηση πτώχευσης, αλλά η τιμή των μετοχών τους αυξήθηκε περισσότερο από 95% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτέρας 8 Ιουνίου.
Την ίδια στιγμή, οι μετοχές της Chesapeake Energy και της GNC αυξήθηκαν κατά 182% και 106%, αντίστοιχα.
Οι μικροεπενδυτές ενδεχομένως να έχουν επηρεαστεί από τις χαμηλές αποτιμήσεις και προσδοκώντας σε μεγάλα κέρδη επενδύουν σε μετοχές σκουπίδια, με κίνδυνο να χάσουν τα χρήματά τους.
Πάντως, τα ομόλογα των υπό πτώχευση εταιρειών διαπραγματεύονται πλέον κάτω από την ονομαστική τους αξία, κάτι που σημαίνει πως αναμένεται σύντομα να διαμαρτυρηθούν αφήνοντας τους κατόχους των μετοχών στα κρύα του λουτρού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης