Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος (καθηγητής Μικροβιολογίας): Πολύ πιθανό ένα πισωγύρισμα εάν συνεχιστούν φαινόμενα συνωστισμού όπως στη Μύκονο

Βατόπουλος (καθηγητής Μικροβιολογίας): Πολύ πιθανό ένα πισωγύρισμα εάν συνεχιστούν φαινόμενα συνωστισμού όπως στη Μύκονο
Θα χρησιμοποιώ την εικόνα από το beach bar στη Μύκονο για να διδάσκω τι σημαίνει ευκαιρία υπερμετάδοσης είπε ο κ.Βατόπουλος
Την εκτίμηση ότι είναι πάρα πολύ πιθανό ένα πισωγύρισμα εάν συνεχιστούν φαινόμενα συνωστισμού όπως αυτά που παρατηρήθηκαν σε beach bar της Μυκόνου το περασμένο Σαββατοκύριακο διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βατόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του από την αύξηση των κρουσμάτων όπου μεταξύ των 97 υπάρχουν καμιά τριανταριά «ορφανά».
«Φοβάμαι ότι δεν θα χρειαστούμε τουρίστες για να έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, θα τα καταφέρουμε και μόνοι μας.
Την εικόνα από το beach bar στη Μύκονο θα τη χρησιμοποιώ στα μαθήματά μου για να διδάσκω τι σημαίνει ευκαιρία υπερμετάδοσης» είπε ο κ.Βατόπουλος, τονίζοντας ότι 300 άνθρωποι σε ένα πολύ μικρό χώρο, όπου ο κόσμος χορεύει και τραγουδάει, άρα παίρνει και βαθιές ανάσες είναι ο καλύτερος τρόπος μετάδοσης.
Όπως είπε, ένα άτομο μπορεί να τους κολλήσει όλους
Ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει ο κ. Βατόπουλος ανέφερε τρεις άξονες και συγκεκριμένα, αγωγή υγείας, δηλαδή να λένε και να ξαναλένε οι ειδικοί τα ίδια πράγματα και τις ίδιες συστάσεις, να υπάρξει βοήθεια για να μην δημιουργούνται ευκαιρίες συνωστισμού όπως για παράδειγμα να πυκνώνουν δρομολόγια σε μέσα μεταφοράς καθώς και «όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος».
Ο κ.Βατόπουλος προειδοποίησε πως αν τα πράγματα πάνε όπως φαίνεται είναι πάρα πολύ πιθανό ένα πισωγύρισμα, επισημαίνοντας ότι αν θα είναι τοπικά ή γενικότερα εξαρτάται από το πώς θα πάνε τα πράγματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης