Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Πέτσα: Ο κ. Μητσοτάκης έφερε και επίσημα ύφεση πριν καν έρθει η πανδημία

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Πέτσα: Ο κ. Μητσοτάκης έφερε και επίσημα ύφεση πριν καν έρθει η πανδημία
Πρέπει να έχει πολύ θράσος η ΝΔ του «Βάσ’ τα, Σόιμπλε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση
Απάντηση στο σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα περί μικροψυχίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εύχεται μικρόψυχα να βγει η Ελλάδα «πρωταθλήτρια στην ύφεση» και πως σπεκουλάρει ανεύθυνα στην οικονομία, ανέφερε σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
«Η ελληνική οικονομία μπήκε με δυναμισμό στο πρώτο δίμηνο του έτους και ο Μάρτιος, μήνας στον οποίο έγινε έκρηξη της πανδημίας, δεν ήταν τόσο κακός για την οικονομία όσο χαιρέκακα προεξοφλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ» επεσήμανε ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας:
Η κυβέρνηση, αξιοποιώντας την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που κατάφερε να εξασφαλίσει από την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προχωρά στην υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου της.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πανηγυρίζει γιατί «η οικονομία μπήκε με δυναμισμό στο πρώτο δίμηνο του έτους» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας:
«Οι κυβερνητικοί γκουρού της ανάπτυξης ξεχνούν όμως ότι
-Παρέλαβαν οικονομία με ανάπτυξη 2,8% στο δεύτερο τρίμηνο του 2019.
-Την έριξαν στο 1% στο τέταρτο τρίμηνο του ίδιου έτους όταν υποτίθεται θα κάλπαζε το επιτελικό κράτος της ανάπτυξης του κ. Μητσοτάκη.
-Στο πρώτο τρίμηνο του 2020, κατάφεραν να μετατρέψουν την ανάπτυξη σε ύφεση 0,9%.
Ας μην επικαλεστούν το lockdown.
Αυτό αφορά 15 μέρες το Μάρτιο από τις 90 του πρώτου τριμήνου του έτους.
Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης έφερε και επίσημα την ύφεση πριν καν έρθει η πανδημία.
Όσο για τις αναφορές σε "μικρόψυχη" και "χαιρέκακη" αντιπολίτευση, πρέπει να έχει πολύ θράσος η ΝΔ του "Βάσ’ τα, Σόιμπλε" για να τις χρησιμοποιεί απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που από την πρώτη στιγμή της κρίσης κατέθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις αντιμετώπισής της.
Αντί λοιπόν να ψάχνει προσχήματα, η κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα ουσιαστικά μέτρα στήριξης της οικονομίας και των εργαζομένων για ρευστότητα και τόνωση της ζήτησης, όπως περιγράφονται στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ Μένουμε Όρθιοι.
Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης