Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aπώλειες για τον χρυσό παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις - Στο -0,9% και τα 1.734 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Aπώλειες για τον χρυσό παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις - Στο -0,9% και τα 1.734 δολ. ανά ουγγιά
Mε αρνητικό πρόσημο ο χρυσός για δεύτερη συνεχή ημέρα
Πτωτικά κινήθηκε την Τρίτη 2 Ιουνίου ο χρυσός καθώς τα ισχυρά κέρδη στην Ευρώπη και η ανθεκτικότητα των δεικτών της Wall Street παραμένουν σε ανοδική τροχιά.
Αυτές οι εξελίξεις, παρά τις ταραχές στις ΗΠΑ και την ένταση στις σινοαμερικανικές σχέσεις, μετριάζουν την ανησυχία των επενδυτών, απομακρύνοντάς τους από το πολύτιμο μέταλλο, το οποίο λειτουργεί συνήθως ως ασφαλές «καταφύγιο» σε περιόδους αστάθειας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Αυγούστου 2020 κατέγραψε πτώση της τάξεως του -0,9% στα 1.734 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά 1,08% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 108,75 γεν, ενώ ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει πτώση για δεύτερη συνεχή ημέρα της τάξεως του -0,11%, στις 97,718 μονάδες.
Με ανοδικές τάσεις κινήθηκαν στις 2 Ιουνίου οι αμερικανικές αγορές, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στη σταδιακή επανεκκίνηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μετά το lockdown που επιβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού, υποσκελίζοντας τις ανησυχίες που έχουν πυροδοτήσει η αναζωπύρωση της έντασης στις σχέσεις Ουάσιγκτον - Πεκίνου και αφετέρου οι πολιτικές αναταραχές στο εσωτερικό των ΗΠΑ.
Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και το βράδυ της Δευτέρας, με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου και τους διαδηλωτές να επιδίδονται σε έναν ακόμη γύρο συγκρούσεων, τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος Trump απείλησε να κατεβάσει τον στρατό για να καταστείλει τις αναταραχές.
«Τα πάντα κινούνται υπέρ του χρυσού, εκτός από την ισχυρή φυσική ζήτηση», δήλωσε ο αναλυτής αγορών της OANDA, Ed Moya, διευκρινίζοντας ότι «η στήριξη στον χρυσό θα συνεχιστεί βραχυπρόθεσμα, καθώς οι προοπτικές περαιτέρω μέτρων στήριξης παγκοσμίως είναι αυξημένες και οι τριβές ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου παραμένουν υψηλές».
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου 2020 παρουσίασε πτώση κατά 3%, στα 18,26 δολ. ανά ουγγιά.
Επιπλέον, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για την πλατίνα υποχώρησε κατά 3,6% στα 868,70 δολ. ανά ουγγιά, ενώ πτωτικά κινήθηκε και το παλλάδιο (-0,3%, στα 1982,60 δολάρια ανά ουγγιά).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης