Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΕΚΤ): Η οικονομία της Ευρωζώνης οδεύει προς το δυσμενές σενάριο, με ύφεση 8% έως 12% το 2020 - Δύσκολες ακόμη οι προβλέψεις

Lagarde (ΕΚΤ): Η οικονομία της Ευρωζώνης οδεύει προς το δυσμενές σενάριο, με ύφεση 8% έως 12% το 2020 - Δύσκολες ακόμη οι προβλέψεις
Η οικονομική συρρίκνωση φαίνεται τώρα κάπου μεταξύ «μεσαίου» και «σοβαρού» σεναρίου, ανέφερε η Lagarde
Η οικονομία της Ευρωζώνης οδεύει προς το σοβαρό δυσμενές σενάριο.
Είναι εμφανές ότι το βασικό σενάριο των εκτιμήσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν θα επιβεβαιωθεί.
Αυτό ανέφερε η επικεφαλής της ΕΚΤ, Christine Lagarde, υπενθυμίζοντας ότι το ήπιο σενάριο προέβλεπε ύφεση 5% το 2020, το μέσο σενάριο ύφεση 8% και το δυσμενές ύφεση 12%.
Υπό το σοβαρό δυσμενές σενάριο η ΕΚΤ εκτιμούσε ύφεση 15% το δεύτερο τρίμηνο του 2020, με την ανάκαμψη του τρίτου τριμήνου να είναι στο +6% και στο τέταρτο +3%.
Image
Η οικονομική συρρίκνωση φαίνεται τώρα κάπου μεταξύ «μεσαίου» και «σοβαρού» σεναρίου, ανέφερε η Lagarde, ωστόσο επισήμανε για ακόμη μία φορά ότι είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί πόσο άσχημα επηρεάστηκε η οικονομία.
Πρωταρχικός στόχος της ΕΚΤ είναι να διασφαλίσει τη σταθερότητα των τιμών.
Και για να το καταφέρει αυτό έπρεπε να καταφύγει σε έκτακτα μέτρα για να βεβαιωθεί ότι υπάρχει μεγάλη ρευστότητα στην οικονομία, ανέφερε η Lagarde.
Όπως ανέφερε η Lagarde, μέχρι στιγμής το πρόγραμμα πανδημίας (PEPP) ύψους 500 δισ. ευρώ φαίνεται επαρκές.
Όπως ανέφερε, η ανάκαμψη της οικονομικής ζώνης της ΕΕ θα εξαρτηθεί κυρίως από το πόσο γρήγορα θα αρθούν τα μέτρα lockdown, αλλά και ποιοι τομείς επηρεάζονται περισσότερο.
Αυτοί οι παράγοντες "θα καθορίσουν πώς θα βγούμε από αυτήν την κατάσταση", ανέφερε η Lagarde.
Αναφορικά με την πορεία του χρέους, η Lagarde δήλωσε ότι δεν αποτελεί πηγή ανησυχίας.

Η επικεφαλής της ΕΚΤ, απάντησε σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια ενός πανευρωπαϊκού διαδικτυακού διαλόγου για τη νεολαία στην εκδήλωση European Youth Event 2020
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης