Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησε κατά -3,8% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2020

Ιαπωνία: Υποχώρησε κατά -3,8% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2020
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας θα υποχωρήσει κατά -3,9%
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνία για τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (26/5) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας της χώρας, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε σημαντικά τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως υποχώρησε κατά -3,8% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, στις 99,5 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το 2011.
Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα η βιομηχανική παραγωγή είχε καταγράψει πτώση της τάξεως του -0,7% ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει κατά -3,9% σε μηνιαία βάση.
Παράλληλα, η παραγωγή στον τριτογενή τομέα υποχώρησε κατά -4,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου κατέγραψε πτώση της τάξεως του -3,7% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.
Όσον αφορά τον κατασκευαστικό κλάδο για τον Ιανουάριο του 2020, η παραγωγή αυξήθηκε κατά +1,4% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2019, όπως ανέφερε το Υπουργείο Οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης