Τελευταία Νέα
Διεθνή

Flinders University: Ο κορωνοιός δημιουργήθηκε για να μολύνει τους ανθρώπους

Flinders University: Ο κορωνοιός δημιουργήθηκε για να μολύνει τους ανθρώπους
Flinders University, ο κορωνοιός διέρρευσε από εργαστήριο
Ο κορωνοιός δημιουργήθηκε για να μολύνει τους ανθρώπους καταλήγει στο συμπέρασμα μελέτη του πανεπιστημίου Flinders University
Μια επιστημονική μελέτη διαπίστωσε ότι ο covid 19 μπορεί να ήταν μια «κυτταροκαλλιέργεια» που έχει προσαρμοστεί μοναδικά για μετάδοση στον άνθρωπο (περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ζώο - συμπεριλαμβανομένων των νυχτερίδων).
Με βάση τον καθηγητή του Flinders University, Nikolai Petrovsky, ο οποίος έχει περάσει πάνω από δύο δεκαετίες για την ανάπτυξη εμβολίων κατά της γρίπης, του ebola και των ιών Sars, υποστηρίζει ότι τα ευρήματά του συγκλίνουν στην άποψη ότι ο κορωνοιός διέρρευσε από εργαστήριο.
Τα δύο βασικά σενάρια που εξετάζουμε ανέφερε ο Nikolai Petrovsky είναι
1)Πιθανή μετάδοση ενός ιού από ένα ακόμη μη αναγνωρισμένο ζώο στον άνθρωπο.
2)Η άλλη πιθανότητα είναι ότι ήταν μια τυχαία απελευθέρωση του ιού από ένα εργαστήριο, δήλωσε ο Petrovsky προσθέτοντας σίγουρα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα ότι ο κορωνοιός προήλθε από εργαστηριακό πείραμα παρά από ζώο.
Ο καθηγητής Petrovsky, ο οποίος είναι ο Πρόεδρος και Διευθυντής Ερευνών της Vaxine Pty Ltd, δήλωσε ότι ο  covid 19 χει γενετικά στοιχεία παρόμοια με τους κορωνοιούς νυχτερίδων καθώς και άλλους κορωνοϊούς.
Ο τρόπος με τον οποίο ο κορωνοιός εισέρχεται στα ανθρώπινα κύτταρα είναι ο εξής, δεσμεύει μια πρωτεΐνη στην επιφάνεια των πνευμονικών κυττάρων που ονομάζεται ACE2.
Η μελέτη έδειξε ότι ο ιός συνδέθηκε πιο στενά με τον άνθρωπο από οποιοδήποτε άλλο ζώο που εξέτασαν.
Ήταν σαν να έχει σχεδιαστεί για να μολύνει ανθρώπους.
Μία από τις πιθανότητες είναι ότι ένας ξενιστής μολύνθηκε από δύο κορωνοϊούς ταυτόχρονα και ο COVID-19 είναι ο απόγονος αυτής της αλληλεπίδρασης μεταξύ των δύο ιών.
Ωστόσο το πείραμα σε εργαστήριο φαντάζει ως πιο πιθανό σενάριο.
Τον Ιανουάριο 2020, ο Petrovsky άρχισε να μοντελοποιεί τον ιό για να προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα εμβόλιο.
Σύμφωνα με την έκθεση, στη συνέχεια άρχισε να διερευνά «ποια είδη ζώων μπορεί να είχαν εμπλακεί στη μετάδοση στον άνθρωπο» προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα την προέλευση του ιού, όταν ανακάλυψε πόσο επιθετικά μολύνει τον άνθρωπο σε σχέση με άλλα είδη.
Βρήκαμε ότι ο ιός COVID-19 ήταν ιδιαίτερα καλά προσαρμοσμένος να συνδέεται με ανθρώπινα κύτταρα σε σχέση με τα κύτταρα άλλων ζώων.
 Όταν ρωτήθηκε γιατί οι επιστήμονες εξακολουθούν να στηρίζουν την θεωρία ότι ο ιός προήλθε από την αγορά στο Wuhan της Κίνας, είπε ότι οι επιστήμονες "προσπαθούν να μην λειτουργούν ως πολιτικοί", ωστόσο οι επιστήμονες δεν μπορούν να υποστηρίξουν τη θεωρία διαφυγής από εργαστήριο γιατί θα θέσουν σε κίνδυνο την δουλειά τους.
Για παράδειγμα, αν αποδειχθεί ότι αυτός ο ιός μπορεί να έχει προκύψει λόγω μιας τυχαίας απελευθέρωσης από εργαστήριο θα είχε επιπτώσεις στο πώς κάνουμε έρευνες σε εργαστήρια σε όλο τον κόσμο σίγουρα θα έκανε την δουλειά μας πιο δύσκολη.
Είμαι σίγουρα υπέρ της επιστημονικής έρευνας.
Ο μόνος στόχος είναι να βρούμε προς προήλθε αυτή η πανδημία και πώς θα αποτρέψουμε μια μελλοντική πανδημία .... ώστε να αποφύγουμε το κυνήγι μαγισσών.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/26817120-8188159-Lab_fears_A_laboratory_leak_in_Wuhan_is_believed_to_have_caused_-a-69_1586046936123_2.jpg?itok=QQ_reWZh

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης