Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε προεκλογική τροχιά η Γαλλία – Οι Ρεπουμπλικάνοι εξέλεξαν τον Retailleau ως υποψήφιο για την προεδρία

Σε προεκλογική τροχιά η Γαλλία – Οι Ρεπουμπλικάνοι εξέλεξαν τον Retailleau ως υποψήφιο για την προεδρία
Η εξέλιξη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη της μάχης διαδοχής του Emmanuel Macron, ο οποίος δεν μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος λόγω του ορίου δύο θητειών που προβλέπει το γαλλικό Σύνταγμα
Πρόωρα άνοιξε η μάχη για τις προεδρικές εκλογές του 2027 στη Γαλλία, καθώς τα μέλη του δεξιού κόμματος Les Republicans εξέλεξαν τον Bruno Retailleau ως υποψήφιο για την προεδρία.
Σύμφωνα με τη Le Monde, το 73,8% των μελών στήριξε την άμεση υποψηφιότητά του, απορρίπτοντας σενάρια εσωκομματικών προκριματικών ή πιο ανοιχτής διαδικασίας.
Η απόφαση, ωστόσο, δεν ήρθε χωρίς αντιδράσεις.
Ο Laurent Wauquiez επέκρινε την πρόωρη κίνηση, ζητώντας ανοικτές προκριματικές, ενώ στο παρασκήνιο ακούγονται και άλλα ονόματα, όπως ο Gerald Darmanin και η Sarah Knafo.
Η εξέλιξη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη της μάχης διαδοχής του Emmanuel Macron, ο οποίος δεν μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος λόγω του ορίου δύο θητειών που προβλέπει το γαλλικό Σύνταγμα.
Με τον πρώτο γύρο να αναμένεται τον Απρίλιο του 2027, η πολιτική σκακιέρα στη Γαλλία αρχίζει ήδη να αναδιατάσσεται, με τη μάχη για το Ελιζέ να ξεκινά πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης