Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναβίωση της οικονομικής πολιτικής του De Gaulle ζητεί Γάλλος υπουργός για την αποφυγή της κοινωνικής αναταραχής

Αναβίωση της οικονομικής πολιτικής του De Gaulle ζητεί Γάλλος υπουργός για την αποφυγή της κοινωνικής αναταραχής
Περισσότερα έσοδα για τους εργαζόμενους προτείνει ο Γάλλος υπουργός Προϋπολογισμού
Γάλλος υπουργός ζητεί την αναβίωση της οικονομικής πολιτικής του Charles de Gaulle για την πρόληψη μιας κοινωνικής κρίσης μετά τη βαθιά ύφεση που προκλήθηκε από την επιδημία του κορωνοϊού.
Ο Gerald Darmanin, υπουργός Προϋπολογισμού της Γαλλίας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Emmanuel Macron θα πρέπει να επεκτείνει τη χρήση μηχανισμών που δημιούργησε ο de Gaulle στη δεκαετία του 1960 για να διανείμει περισσότερα κεφάλαια και κέρδη στους εργαζόμενους.
«Σε έναν κόσμο που βρίσκεται σε κρίση, το να μοιράζεσαι τον πλούτο είναι ένα ουσιαστικό ζήτημα.
Η ένωση κεφαλαίου και εργασίας είναι μια λύση για την αντιμετώπιση της ταξικής πάλης που εμφανίζεται ξανά », είπε σε συνέντευξή του στη Journal du Dimanche.
Η επιδημία του κορωναϊού, τα περιοριστικά μέτρα και επακόλουθη ύφεση αναγκάζουν τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να επανεξετάσουν τα οικονομικά τους μοντέλα, γράφει το Bloomberg.
Ο Γάλλος υπουργός Προϋπολογισμού είπε ότι συζήτησε με τον Macron σχετικά με την ιδέα αυτή.
Ο Γάλλος πρόεδρος έχει ήδη δηλώσει ότι σκοπεύει να κάνει περισσότερα για να αυξήσει τα εισοδήματα των χαμηλόμισθων εργαζομένων από τους εργαζόμενους στην εστίαση έως τις νοσοκόμες, αφού η πανδημία υπογράμμισε τον βασικό ρόλο τους στην κοινωνία.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης