Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Πτώχευση κήρυξε η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz σε ΗΠΑ και Καναδά

Κορωνοϊός: Πτώχευση κήρυξε η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz σε ΗΠΑ και  Καναδά
Στις 21 Απριλίου η Hertz είχε καταργήσει 10.000 θέσεις εργασίας στη βόρεια Αμερική
Την υπαγωγή της στο αμερικανικό καθεστώς χρεοκοπίας, μια διαδικασία που αφορά τις επιχειρήσεις της στις ΗΠΑ και τον Καναδά, γνωστοποίησε η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz, η οποία έχει πληγεί από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού.
Όπως ανακοίνωσε ο όμιλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής 22/5, «ο αντίκτυπος της Covid-19 στη ζήτηση ταξιδιών ήταν ξαφνικός και δραματικός, επιφέροντας βίαιη πτώση στα έσοδα της εταιρείας και στις μελλοντικές κρατήσεις».
Όπως αναφέρει η Hertz, έλαβε «άμεσα μέτρα» δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς και των πελατών της και σταμάτησε «όλες τις μη ουσιώδεις δαπάνες».
«Ωστόσο η αβεβαιότητα παραμένει όσον αφορά την επιστροφή των εσόδων και την πλήρη επαναλειτουργία της αγοράς (...) πράγμα που κατέστησε απαραίτητη τη σημερινή ενέργεια», προσθέτει.
Πάντως, οι κύριες διεθνείς περιφέρειες, στις οποίες επιχειρεί η Hertz, ιδιαίτερα η Ευρώπη, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, δεν περιλαμβάνονται σ' αυτή τη λεγόμενη διαδικασία του κεφαλαίου 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα.
Η προσφυγή στο άρθρο 11 επιτρέπει σε μια επιχείρηση, που δεν καταφέρνει πλέον να αποπληρώνει το χρέος της, να αναδιαρθρωθεί προστατευμένη από τους πιστωτές.
Σημειώνεται ότι στις 21 Απριλίου η Hertz είχε καταργήσει 10.000 θέσεις εργασίας στη βόρεια Αμερική, ήτοι το 26,3% του παγκόσμιου δυναμικού της, για να κάνει οικονομίες αντιμέτωπη με τις αβεβαιότητες που δημιουργούνται από την πανδημία του κορωνοϊού.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης