Τελευταία Νέα
Μπλε Φάκελος

Οι πολίτες εγκαταλείπουν τον τζόγο και αγοράζουν μετοχές – Πάνω από 800 χιλ οι νέοι κωδικοί για χρηματιστηριακές συναλλαγές

tags :
Οι πολίτες εγκαταλείπουν τον τζόγο και αγοράζουν μετοχές – Πάνω από 800 χιλ οι νέοι κωδικοί για χρηματιστηριακές συναλλαγές
Η ανεργία πρέπει να μας ανησυχεί
Οι πολίτες ανά τον κόσμο και ειδικά στις ΗΠΑ εγκαταλείπουν τον τζόγο και αγοράζουν μετοχές.
Πάνω από 800 χιλ οι νέες διαδικτυακές χρηματιστηριακές συναλλαγές στις ΗΠΑ μόνο το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου 2020 αναφέρει η Morning Porridge.
Είναι συναρπαστικό να διαβάζουμε ότι οι διαδικτυακές χρηματιστηριακές συναλλαγές των ΗΠΑ έχουν φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ, πάνω από 800.000 νέοι κωδικοί εν μέσω καραντίνας τον Μάρτιο και τον Απρίλιο 2020....
Οι οπαδοί του αθλητισμού και οι τζογαδόροι αγώνων έχουν εγκαταλείψει το δέλεαρ των επαγγελματικών αθλημάτων και τώρα στρέφονται στην αγορά - προφανώς τροφοδοτώντας το ράλι στην Wall Street.
Να σημειωθεί ότι εσχάτως στην Wall σημειώθηκε επιθετικό short squeeze δηλαδή επιθετικό κλείσιμο short θέσεων.
Θα μοιραστούμε μαζί τους το Blant’s Market Mantra No 1:
«Η Αγορά έχει μόνο έναν στόχο: να επιβάλει το μέγιστο πόνο στον μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων».
Επιστροφή στον πραγματικό κόσμο…
Τα νέα παραμένουν ασταμάτητα άσχημα.
Επομένως ... η αγορά μετοχών χρήζει προσοχής.
Όταν οι αγορές συνειδητοποίησαν ότι οι δοκιμές της Moderna δείχνουν "ίσως" θετικά αποτελέσματα σε 8 από 37 ασθενείς δεν είναι η σωτηρία που ελπίζουμε.
Μη φοβάσαι…  
Αύριο, κάποια άλλη δοκιμή φαρμάκων και εμβολίων ή κάτι άλλο θα ωθήσει τις αγορές.
Μπορεί να ανακοινώσουν ότι το άτομο που δοκιμάζει το φάρμακο για τον κορωνοιό  φαίνεται ελαφρώς πιο ευτυχισμένο ή ένας Κεντρικός Τραπεζίτης θα πει κάτι που υποστηρίζει πραγματικά την αγορά όπως:
«Έχουμε πολλά χρήματα και θέλουμε να τα δώσουμε έτσι ώστε οι αγορές να μην πέσουν»
Ο μεγάλος κίνδυνος είναι ότι οι άνθρωποι θα κουραστούν από αυτές τις αυξομειώσεις.
Οι επενδυτικοί οίκοι και οι μεγάλοι επενδυτές που προσπαθούν να ξεπεράσουν τον θόρυβο του εμβολίου / θεραπείας, εστιάζοντας στα βασικά, όλοι λένε το ίδιο πράγμα: Οι μετοχές φουσκώνουν μαζικά πριν από μια επικείμενη ύφεση.
Οι αποδόσεις εταιρικών ομολόγων πρέπει να αντικατοπτρίζουν τον αυξανόμενο κίνδυνο αθέτησης.
Όλοι συνειδητοποιούν ότι η ανάκαμψη τύπου V δεν υφίσταται.
Δεν μπορούμε απλά να αγνοήσουμε την παγκόσμια πραγματικότητα - η ύφεση είναι εδώ και αυτό έχει βαθιές επιπτώσεις στην ανάπτυξη, την προσφορά και τη ζήτηση.
Η Κίνα υποτίθεται ότι είναι ο μεγάλος μοχλός της παγκόσμιας ανάπτυξης.
Όχι πια, δεν είναι.
Οι εξάρσεις των ιών, οι φήμες για μαζικές καραντίνες και οι αυξανόμενες χρεοκοπίες θα επιδράσουν στο ΑΕΠ της Κίνας.
Οι Κινέζοι καταναλωτές αντιστέκονται ξανά στις δαπάνες - όλοι βρίσκονται σε κατάσταση εξοικονόμησης, αναμένοντας ότι η κατάσταση θα παραμείνει άσχημη. Ενώ η οικονομία έχει ανοίξει ξανά, οι ειδησεογραφικές αναφορές μιλούν για κενά καταστήματα, εμπορικά κέντρα και δρόμους.
Είναι πιθανό να δούμε τις ίδιες συμπεριφορές και στην Δύση, ΗΠΑ και Ευρώπη.
Στις ΗΠΑ έχουμε δει ακόμη και μείωση των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, υπονοώντας το σοκ της ζήτησης από τους 37 εκατομμύρια Αμερικανούς.
Κατά την Bank of America Merrill Lynch η ανάκαμψη θα είναι σχήματος U ή W. Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον είναι η εστίαση και ο τουρισμός στο πώς θα μοιάζει το νέο οικονομικό τοπίο.
Είναι σαφές ότι θα αντιμετωπίσουμε εξωτερικές πιέσεις, συμπεριλαμβανομένων προκλήσεων στην αντιμετώπιση νέων αλυσίδων εφοδιασμού και αυξημένου προστατευτισμού, καθώς και υψηλότερους φόρους.
 Πολλοί λαοί φοβούνται ότι ο πληθωρισμός θα ακολουθήσει τον αποπληθωρισμό!
Κατά την Bank of America Merrill Lynch οι βασικοί κίνδυνοι είναι τρεις  ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού που μπορεί να υπάρξει, επαναλαμβανόμενα μέτρα κοινωνικής απόστασης, διαρκή υψηλή ανεργία.
Όμως και τα τρία αρνητικά της BofA μπορούν να αντιμετωπιστούν.
Ένα δεύτερο κύμα κορωνοιού είναι σίγουρα μια απειλή, αλλά θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι οικονομικά και όσον αφορά τις θεραπείες.
Θα ξέρουμε αρκετά για το πώς μολύνει και σκοτώνει για να διαχειριστούμε καλύτερα ένα δεύτερο κύμα.
Η ζημιά από τα επόμενα κύματα θα μπορούσε να είναι πολύ πιο διαχειρίσιμη.
Αμφιβάλλω επίσης ότι το ευρώ και η ΕΕ θα καταρρεύσουν.
Έχει προχωρήσει τόσο πολύ, και θα συνεχίσει να επιβιώνει με τον βέλτιστο τρόπο όπως κάνει εδώ και χρόνια..

Η ανεργία πρέπει να μας ανησυχεί

Ενδέχεται να βρούμε τελικά ένα εμβόλιο για τον ιό, αλλά δεν μπορούν όλοι να σωθούν από την επικείμενη ύφεση.
Σε όλο τον κόσμο οι εταιρείες εξετάζουν μέτρα για την ύφεση.
Φυσικά, περιορίζουν τα επενδυτικά σχέδια, επαναπροσδιορίζουν τους στόχους και τους προϋπολογισμούς, και προσπαθούν να προετοιμαστούν για μια σειρά αδύναμων  ετών - που σημαίνει εξοικονόμηση κόστους και μειώσεις θέσεων εργασίας.
Ας υποθέσουμε - όπως παραδέχονται οι υπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου - ότι 1 στους 5 εργαζόμενους δεν θα καταφέρουν να ξαναβρούν δουλειά.
Προσθέστε το στον αριθμό των εταιρειών που θα παραμείνουν οριστικά κλειστές - και είναι σαφές ότι βρισκόμαστε εμπρός σε ένα όντως σοβαρό πρόβλημα.
Όταν η οικονομία θα ανακάμψει, οι χαμένες θέσεις εργασίας δεν θα αναπληρωθούν.
Σε όλη την παγκόσμια οικονομία, μια ολόκληρη γενιά νεαρών ενηλίκων και εφήβων θα βρουν εργασία κατώτερης κλίμακας.
Στην Ευρώπη προσπαθούν να πετύχουν ένα συμβιβασμό με το Ταμείο Ανάκαμψης Γερμανία και Γαλλία συμφώνησαν σε ένα σχέδιο δράσης αλλά διαφωνούν 4 χώρες.
Αυστρία,  Σουηδία,  Δανία και  Ολλανδία, δεν θέλουν η ΕΕ να διαθέτει κεφάλαια με επιχορηγήσεις, θέλει να χορηγεί δάνεια.
Φαίνεται επίσης ότι το ταμείο δεν θα τεθεί σε λειτουργία έως το 2021 αλλά οι προβληματικές οικονομίες της Νότιας Ευρώπης, αντιμετωπίζουν ύφεση και πρόβλημα στον τουρισμό.
Το συμπέρασμα είναι ότι ενώ ο κόσμος δεν θα καταστραφεί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να επενδύσει σε λάθος πράγματα και οι μετοχές μπορεί να είναι ένα λάθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης