Επανεκκινούν τη Δευτέρα 18/5 εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και εκπτωτικά καταστήματα

Επανεκκινούν τη Δευτέρα 18/5 εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και εκπτωτικά καταστήματα
Yποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες μέσα στα καταστήματα
Τη Δευτέρα 18/5 στις 10 το πρωί  ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα (mall), εκπτωτικά χωριά και εκπτωτικά καταστήματα (outlet), στα οποία θα ισχύουν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Yποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες, εντός των καταστημάτων που βρίσκονται στα εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και εκπτωτικά καταστήματα, , υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες, εντός των καταστημάτων που βρίσκονται στα εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και εκπτωτικά καταστήματα, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας  και στους κοινόχρηστους χώρους.
Η απόσταση μεταξύ των ατόμων πρέπει να είναι 1,5 μέτρο και να τηρείται η υγιεινή των χεριών.
Εφόσον υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες δεν επιτρέπεται η χρήση των ασανσέρ παρά μόνο για ΑΜΕΑ, για ηλικιωμένα άτομα και για χρήση τροφοδοσίας, ενώ σε περίπτωση που η χρήση των ανελκυστήρων είναι απαραίτητη, η πληρότητα πρέπει να είναι 40% σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο.
Ειδικότερα, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε ανακοίνωσή του ενημερώνει τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές ότι από Δευτέρα 18 Μαΐου, επανεκκινούν οι επιχειρήσεις με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ):
47.19 / Άλλο λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα.
91.04 /Δραστηριότητες βοτανικών και ζωολογικών κήπων και φυσικών βιοτόπων.
93.19.13.03 /Υπηρεσίες που σχετίζονται με την εκπαίδευση κατοικίδιων ζώων συντροφιάς, για κυνήγι και σχετικές δραστηριότητες.
96.04.10.02 /Υπηρεσίες Διαιτολογικών Μονάδων (πολυδύναμων μονάδων συνδυασμού αισθητικής και δίαιτας (με εξαίρεση την σωματική άσκηση).
96.04.10.06 / Υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες).
96.09.19.16 / Υπηρεσίες στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κλπ (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις).
Προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ισχύουν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης όπως περιγράφονται στην συνημμένη παρουσίαση.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS