Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Μητσοτάκης να απομακρύνει τον Σκέρτσο για την ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Μητσοτάκης να απομακρύνει τον Σκέρτσο για την ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη
Είναι το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, δεν είναι απλός πολίτης υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Να απομακρύνει από την θέση του τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσο λόγω της τοποθέτησης του για δίκη της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη καλεί τον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
«Εφόσον ο κ. Σκέρτσος θέλει να τοποθετείται σαν απλώς πολίτης, να τον διώξει ο κ. Μητσοτάκης για να μπορεί να βγαίνει στο Facebook και να σχολιάζει ότι θέλει. Μιλάμε για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, για μια δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει συγκλονίσει και έχουμε έναν υπουργό της κυβέρνησης, το δεξί χέρι του πρωθυπουργού να τοποθετείται με έναν τρόπο που αποτελεί ωμή παρέμβαση στα πράγματα της δικαιοσύνης» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Χαρίτσης.
«Ήταν μια παρέμβαση για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και έσπευσε να μιλήσει για προσωπικές θέσεις και ότι ήταν τοποθέτηση ενός απλού πολίτη.
Είναι δεξί χέρι του πρωθυπουργού και φέρει ευθύνη των λόγων του, δεν είναι ένας απλός πολίτης που μπορεί να λέει δημοσίως ότι θέλει» είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ερμού όπου και συνομίλησε με καταστηματάρχες και εργαζόμενους.
«Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με επιχειρηματίες και εργαζόμενους από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για να διαπιστώσουμε αυτό που ισχύει ως γενική αίσθηση, την ανησυχία και την αγωνία του κόσμου για το τι θα γίνει με την ελληνική οικονομία και το επιβεβαιώσαμε» υποστήριξε ο κ.Χαρίτσης.
Αναφερόμενος στην οικονομία ο κ.Χαρίτσης είπε ότι «όταν βλέπει τι έρχεται, το βασικό που πρέπει να κάνεις είναι να το προλάβεις».
«Αυτό πρέπει να κάνει μια υπεύθυνη κυβέρνηση και μια υπεύθυνη αντιπολίτευση.
Έχουν περάσει 45 μέρες, καταθέσαμε το πρόγραμμά μας για να προλάβουμε τη χιονοστιβάδα.
Η απάντηση που λάβαμε από τον Μητσοτάκη είναι ότι πλάθουμε λεφτόδεντρα.
Δεν μπήκε καν στη συζήτηση για το αν ήταν σωστά ή να κάνει μια αντιπρόταση ή ένα διαφορετικό σχέδιο, όμως γίνεται σε κάθε δημοκρατία.
Η ιστορία του κορωνοϊού είναι παρούσα και θα είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα και ταυτόχρονα ήδη παράγει δυσμενείς εξελίξεις για την οικονομία.
Το στοιχείο του χρόνου είναι σημαντικό.
Αν δεν προχωρήσεις εγκαίρως μετά γίνονται χιονοστιβάδα.
Στην Αμερική προχώρησαν στο μεγαλύτερο πρόγραμμα κρατικής παρέμβασης που έχει γίνει από το 1930, με 3 τρις δολάρια.
Είναι σαφές ότι η κρατική παρέμβαση στην οικονομία δεν είναι δαιμονοποιημένη, είναι μια απαραίτητη συνθήκη για να μπορέσουν να ενισχυθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι.
Αυτό πρέπει να γίνει χθες, για να παραμείνει ζωντανή η προσφορά και η ζήτηση.
Οι παρεμβάσεις τις κυβέρνησης είναι ανεπαρκείς.
Ο προβληματισμός των επιχειρήσεων δεν είναι αν θα έχουν κέρδη, αλλά αν θα επιβιώσουν.
Η καθυστερημένη αντίδραση θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία.  
Η κυβέρνηση υποστήριξε την αναστολή των συμβάσεων.
Αυτό είναι επιδότηση της ανεργίας» υπογράμμισε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης