Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Minneapolis Fed): Δώστε χρήματα στους απολυμένους Αμερικανούς, ουτοπία μια ανάκαμψη τύπου V

Kashkari (Minneapolis Fed): Δώστε χρήματα στους απολυμένους Αμερικανούς, ουτοπία μια ανάκαμψη τύπου V
Οι βουλευτές των ΗΠΑ θα πρέπει να στηρίξουν οικονομικά τους πολίτες, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed Minneapolis, Neel Kashkari
Δώστε χρήματα στους απολυμένους Αμερικανούς, προέτρεψε την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ ο πρόεδρος της Fed στη Minneapolis, Neel Kashkari, επισημαίνοντας πως τα δύσκολα είναι μπροστά και ότι μια ανάκαμψη τύπου V δεν προβλέπεται.
Οι βουλευτές των ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να υποστηρίξουν οικονομικά τους Αμερικανούς πολίτες τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Minneapolis, Neel Kashkari.
«Θα χρειαστούν να γίνουν περισσότερα.
Αν πρόκειται για αργή ανάκαμψη, όπως νομίζω ότι είναι, θα βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο για μήνες ή έναν χρόνο, μπορεί και παραπάνω.
«Πολλές οικογένειες θα χρειαστούν άμεση οικονομική βοήθεια» δήλωσε Neel Kashkari την Πέμπτη 14 Μαΐου, προσθέτοντας:
«Νομίζω ότι μια ανάκαμψη σχήματος V είναι εκτός πραγματικότητας».
Η έκκλησή του για ανάληψη δράσης από το Κογκρέσο κυμαίνεται στο ίδιο μήκος κύματος με προηγούμενες δηλώσεις του προέδρου της Fed, Jerome Powell, ο οποίος προειδοποίησε την Τετάρτη 13 Μαΐου ότι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η οικονομία των ΗΠΑ επιβάλλουν την παροχή μεγαλύτερης βοήθειας.
Οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι διαβουλεύονται επί του παρόντος για άλλο ένα γύρο δημοσιονομικής «ανακούφισης», μετά τα σχεδόν 3 τρισεκατομμύρια δολάρια που έχουν εγκριθεί από τον Μάρτιο.
«Το να βάζεις χρήματα απευθείας στις τσέπες των απολυμένων Αμερικανών είναι, νομίζω, ο καλύτερος τρόπος για να δώσεις βοήθεια.
Θα ξοδέψουν τα χρήματα εκεί που τα χρειάζονται.
Αυτό χρειαζόμαστε μέχρι να μπορέσουμε να ελέγξουμε τον ιό» είπε ο Kashkari.
Να σημειωθεί πως περίπου το 40% των απολυμένων Αμερικανών είχε απολαβές που δεν ξεπερνούσαν τα 40.000 δολάρια τον χρόνο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης