Γεωργιάδης: Κέρδος για την αγορά να ανοίξουν οι επιχειρήσεις εστίασης και μια μέρα νωρίτερα

Γεωργιάδης: Κέρδος για την αγορά να ανοίξουν οι επιχειρήσεις εστίασης και μια μέρα νωρίτερα
"Τώρα είναι ώρα να κάνουμε ότι μπορούμε για να εκμεταλλευθούμε το καλό όνομα της χώρας εν μέσω της επιδημίας και να τονώσουμε την οικονομία", ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης
Προσπάθεια για να ανοίξουν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης γίνεται, καθώς «ακόμη και μια μέρα είναι κέρδος για την αγορά», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδ. Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι εξετάζονται όλες οι δημιουργικές ιδέες για να ανοίξουν οι επιχειρήσεις όσο το δυνατόν νωρίτερα, προσθέτοντας πως αυτό θα συμβεί με υγειονομική ασφάλεια, να είναι βιώσιμες και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, οπότε εκτός από τη συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους υπάρχει καθημερινή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών για χρηματοδοτικά εργαλεία και φοροαπαλλαγές.
Κληθείς να πει εάν υπάρχει σκέψη για μείωση του ΦΠΑ ο υπουργός απάντησε ότι «ο εκάστοτε υπουργός Ανάπτυξης είναι υπέρ της μείωσης των φόρων», ενώ για επίδομα των 800 ευρώ ανέφερε ότι το Κράτος όφειλε να αναλάβει το κόστος για το κλείσιμο των επιχειρήσεων που το ίδιο επέβαλλε.
Υπογράμμισε πως «πρέπει όλοι να κάνουμε το χρέος μας και έτσι μπορούμε και στην οικονομία να καταφέρουμε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα».
Αναφορικά με τις τιμές στις μάσκες ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως οι τιμές πέφτουν και σύμφωνα με την ενημέρωση από τις υπηρεσίες ελέγχου της αγοράς, σήμερα στα σούπερ μάρκετ ο καταναλωτής μπορεί να βρει μάσκες μίας χρήσης που ξεκινά η τιμή τους από 42 λεπτά.
Περαιτέρω, ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας τις αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, με τίτλο «τι θα γινόταν, αν…» σχετικά με τις παρεμβάσεις στις οποίες θα προχωρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ εάν διαχειριζόταν ως κυβέρνηση την κρίση του κορωνοϊού και ειδικά για το σημείο περί επιθετικής εξαγοράς επιχειρήσεων από το Κράτος, ανέφερε ότι «ο σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να κρατικοποιήσουμε την οικονομία;
Να κάνουμε ρουσφέτια και προσλήψεις και να δημιουργήσουμε προβληματικές επιχειρήσεις και να κάνουμε πάλι όσα μας έφεραν μέχρι εδώ;».
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «δεν είναι καλή ιδέα να κάνουμε την οικονομίας μας... Βενεζουέλα.
Τώρα είναι ώρα να κάνουμε ότι μπορούμε για να εκμεταλλευθούμε το καλό όνομα της χώρας εν μέσω της επιδημίας και να τονώσουμε την οικονομία.
Τώρα πρέπει να "ανεβάσουμε στροφές"».
Τέλος, σχετικά με τα σενάρια εκλογών, ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως  «δεν αισθάνομαι ότι έχουμε έλλειμμα πολιτικής νομιμοποίησης ούτε ότι κυβερνούμε τυραννικά.
Δεν βιώνει κάποιος πολίτης ότι τον εξαπατήσαμε, ότι άλλα λέγαμε προεκλογικά και άλλα κάνουμε, δεν ξέραμε ότι θα έρθει ο κορωνοϊός και το κρύβαμε».
  
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS