Τελευταία Νέα
Διεθνή

ING Groep: Υποχώρησαν κατά -40% τα κέρδη το α΄ 3μηνο 2020, στα 670 εκατ. ευρώ - Στα 4,51 δισ. ευρώ τα έσοδα

tags :
ING Groep: Υποχώρησαν κατά -40% τα κέρδη το α΄ 3μηνο 2020, στα 670 εκατ. ευρώ - Στα 4,51 δισ. ευρώ τα έσοδα
Τα έσοδα της ολλανδικής τράπεζας κατέγραψαν οριακή πτώση της τάξεως του -1,4% στα 4,51 δισ. ευρώ
Πτώση κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της ING Groep για το πρώτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (8/5) στοιχεία της τράπεζας, καθώς η υψηλή μεταβλητότητα στις αγορές και ο αντίκτυπος του Covid-19 στην παγκόσμια οικονομία οδήγησαν σε υψηλότερο κόστος κινδύνου.
Ειδικότερα, τα κέρδη της ολλανδικής τράπεζας υποχώρησαν κατά -40% σε ετήσια βάση, στα 670 εκατ. ευρώ, έναντι 1,12 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2019, ενώ τα κέρδη προ φόρων σημείωσαν πτώση της τάξεως του -35,7% στα 1,02 δισ. ευρώ.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν στα 3,5 δισ. ευρώ, έναντι 3,48 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, παρά τις συνεχιζόμενες πιέσεις από το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.
Όσον αφορά τα συνολικά έσοδα, σημειώθηκε οριακή πτώση της τάξεως του -1,4% σε ετήσια βάση, στα 4,51 δισ. ευρώ, έναντι 4,57 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2019.
«Δεδομένης της αβεβαιότητας που υπάρχει στο τρέχον περιβάλλον, θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά τη βάση κόστους μας ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα έξοδά μας υποστηρίζονται από τις στρατηγικές μας σε άλλους τομείς υψίστης σημασίας, όπως είναι οι τρέχουσες προσπάθειές στον τομέα "Know Your Customer"», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Ralph Hamers, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
«Η ING είναι σε καλαά κεφαλαιοποιημένη και διαθέτει μία πολύ σταθερή βάση χρηματοδότησης, γεγονός που μας δίνει τη ευελιξία να στηρίξουμε τους πελάτες και την κοινωνία μας κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης, καθώς και να εργαστούμε μαζί με την κυβέρνηση και τις ρυθμιστικές αρχές για την ανάκαμψη», πρόσθεσε ο CEO της τράπεζας.
Παράλληλα, ο κ. Hamers διευκρίνισε ότι «ακολουθώντας τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έχουμε αναστείλει τις πληρωμές μερικσμάτων τουλάχιστον έως την 1η Οκτωβρίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης